Jose Mourinho tror at Liverpool fortsatt vil komme til å kjempe om ligatittelen, selv om Jürgen Klopps mannskap ikke har vunnet noen av sine fem siste kamper

Liverpool har famlet i en blindgate siden jul, og Tottenham-manager Jose Mourinho mener det skyldes at Virgil van Dijk er uerstattelig.

27. jan 2021 kl 17.20Einar Kvande

Jose Mourinho legger ikke vekt på Liverpools svake form, foran torsdagens møte med de helrøde på Tottenham Hotspur Stadium. De regjerende mestrene har vunnet bare en Premier League-kamp siden de møtte Tottenham i midten av desember, og er nå helt nede på femteplass på tabellen. Spurs vi klatre forbi Jürgen Klopps lag om de vinner torsdagens kamp.

– Når du har vunnet ligaen en gang, vet du at du har laget til å vinne den to ganger, sa Mourinho under sin pressekonferanse i dag.

Mourinho vet hva han snakker om

Han klarte selv mesterstykket å forsvare et ligamesterskap med Chelsea i 2005/06. 

– Når du aldri vinner, vil du hele tiden ha spørsmål hengende over deg. Hva gjør vi for å vinne ligaen? Vi er ikke gode nok til å vinne ligaen, hva kan vi gjøre for å forbedre oss og vinne den? 

– Når du vinner ligaen vet du at du har det beste laget. Liverpool vant ikke bare ligaen, de vant den svært komfortabelt. Så de vet hvilket lag de er, og hvilke spillere de har. De vet de kan klare å gjøre det igjen.

– Var det noen som forventet at Liverpool ville ha en lignende sesong som i fjor, da de bare vant og vant hele tiden? Jeg forventet ikke det, da det de gjorde i fjor er så vanskelig å klare. Å vinne ligaen en gang til på samme måte er enda mer vanskelig. Men jeg er sikker på at de tror de kan vinne ligaen igjen, og det er hva de virkelig ønsker å gjøre.

Jevnere enn på lenge

De siste sesongene har Liverpool og Manchester City stukket av fra de andre lagene i toppen av Premier League. Det har ikke skjedd denne sesongen. De fleste lag som kjemper om tittelen har hatt en formsvikt og vært ustabile denne sesongen.

– Denne sesongen var det ingen lag som startet med å vinne hele tiden, og bare fortsette å vinne i 19 kamper. Nå er vi noen måneder ut i sesongen. Alle har hatt en vanskelig periode. Noen hadde det tidlig, noen har hatt det nå nylig, og noen mer i midten. Flere lag som tradisjonelt har ligget på nivået under de beste har hatt en flott utvikling. 

– Liverpool har nå hatt en periode der resultatene ikke har gått deres vei. Men treneren er den samme, spillerne er de samme, og laget er det samme.

Mourinho mener det er umulig å erstatte Van Dijk

Mourinho trekker frem langtidsskaden til Virgil van Dijk som en vesentlig faktor for formsvikten, men mener at det ikke er annerledes enn da Tottenham mistet Harry Kane i flere uker forrige sesong.

– Det er noen spillere du ikke kan erstatte. Vi spilte halvparten av forrige sesong uten angripere. Du kan ikke erstatte Harry Kane. Du kan ikke erstatte Van Dijk. Du kan kun erstatte Van Dijk med Van Dijk når Van Dijk er tilbake.

– Liverpool har gode spillere. De har rutinerte spillere. Fabinho kan spille over alt. Joël Matip er tilbake. En rutinert spiller. Jordan Henderson er en annen kar med rutine, som vet hva dette går ut på. Han kan også spille over alt.

– De har også et par unge spillere som klarer seg bra. Noen ganger skjer dette. Noen spillere er det umulig å erstatte, så du må vente til de er tilbake, og det er hva som har skjedd med Liverpool og Van Dijk.

Mourinho hintet om at han har sine egne skadeproblemer å hanskes med foran torsdagens kamp, og han utelukker at Dele Alli kan spille kampen på grunn av en liten skade. Men ellers vil han ikke si så mye om skadeistuasjonen.

– Dele Alli er skadet, så han vil ikke være i troppen i morgen.

– Vi har flere problemer enn det, men jeg kommer ikke å dele hva de problemene går ut på. Men vi har noen flere problemer enn det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]