– Dette var modig spill mot et kontringsmonster

Slik oppsummerte Jürgen Klopp den flotte seieren over Tottenham i London.

29. jan 2021 kl 08.56Einar Kvande

Endelig lignet Liverpool på sitt gamle jeg igjen. Etter å ha gått fem Premier League-kamper uten seier, fremstod de røde som et klart bedre lag enn Tottenham i London, og vant komfortabelt 3-1.

– En seier som dette kommer alltid av en blanding av at spillerne ønsker å gjøre det bra, og at vi trenerne forteller dem hva de skal gjøre sammen i spesielle situasjoner. Jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen. Først og fremst handler dette om spillerne. De la ned en solid arbeidsøkt, sa Jürgen Klopp til pressen etter kampen på Tottenham Hotspur Stadium.

– Dette var modig spill mot et kontringsmonster, som Tottenham er. Det gjør seieren enda mer spesiell. Jeg synes vi var veldig gode, la han til.

– Dette var bra. Det var nødvendig også, skal jeg være ærlig. Det var bra at vi viste oss frem litt. Vi er fortsatt med, og det er godt å vite. Nå reiser vi hjem, og så skal vi tilbake til London og spille mot West Ham om noen timer.

Dramatisk start

Det ble en forrykende kamp mellom de to tungvekterne, og starten på kampen kunne nesten ikke ha vært mer dramatisk. Først misbrukte Sadio Mané en kjempesjanse alene med Hugo Lloris, før Tottenham gikk rett i angrep og scoret. Et mål som ble annullert av VAR for en marginal offside på Son.

– Vi hadde en stor sjanse veldig tidlig, etter vidunderlig spill. Sadio var i en veldig god posisjon, men misbrukte sjansen. I neste øyeblikk satte Tottenham ballen i mål. Da trodde jeg at det skulle bli en ny kamp der ting ikke gikk vår vei. Men det var offside, så scoringen ble ikke tellende, og etter det spilte mitt lag rett og slett en veldig god kamp.

– Den annullerte scoringen kom etter en kontring der Son satte ballen i mål. Det er veldig vanskelig å holde på ballen og slå pasninger til riktig tid når du har en økt risiko for kontringer mot deg, men vi klarte det i denne kampen. Vi gikk på flotte løp, og scoret det første målet på et perfekt tidspunkt, rett før pause.

– Da vi kom inn i garderoben ble vi klar over at Joël Matip hadde problemer med ankelen, og ikke kunne fortsette. Vi forsøkte å fortelle guttene at de bare måtte fortsette slik de hadde spilt så langt. De gjorde det, og kjempet veldig hardt. De la ned en solid arbeisinnsats gjennom hele kampen, og jeg er veldig fornøyd med det. Vi spilte god fotball, så det var en god kamp, der vi fortjente seieren. Bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]