Spillerbørs:Scoret mål og spilte fram - viste verdensklasse da Liverpool trengte det som mest

Sadio Mané scoret og spilte fram. Han viste tidvis verdensklasse på Tottenham Hotspur Stadium i kveld, akkurat da Liverpool måtte snu den vonde trenden.

Alisson Becker7

Slapp inn et tidlig mål i korthjørnet mot Son, men til alt hell annullerte VAR scoringen. Ikke mulig å ta skuddet fra Højbjerg, Brassen tok seg greit av det lille som kom ellers. Vært mye fokus på forsvaret foran han. Denne gang holdt de greit unna og var til å stole på.

Trent Alexander-Arnold8

Mye mye bedre enn på veldig lenge. Mer direkte i spillestilen og fikk det offensive til å sitte også. Scoret på et knallhardt skudd etter retur fra Lloris i første omgang. Pasningen til Mane på 3-1 er ren kunst. Lang tversoverpasning etter å ha stormet fram på høyresiden. Det er A-A av godt, gammelt merke. Har nok hatt mange treningstimer i Kirkby for å finne tilbake til det som gjorde han til verdens beste høyreback forrige sesong. Trent slo hardt tilbake mot kritikerne.

Joël Matip8

Flere gode inngripener i duell med Kane og Son. Leser spillet godt. Spiller på rutinen og hadde full kontroll der bak i de 45 minuttene han spilte. Men så var det disse skadene da. Ble igjen i garderoben på White Hart Lane etter hvilen.

Jordan Henderson9

Igjen skadefri og igjen midtstoppervikar. Utgjorde midtstopperpar med Matip og det gikk strykende. Pratet nok også noen beroligende ord til Nat, som erstattet Joël ved pause. Kapteinen holdt linja og gikk i dueller når det trengtes. Meget god kamp av en spiller som vises når han spiller - både som midtbanespiller og midtstopper - og savnes veldig når han ikke er der. Kapteinen er nær bestemannspremien. Kanskje det ikke blir noen midtstopper-kjøp likevel. Ser ut til å stortrives i rollen.

Andy Robertson7

Andy gjør jobben sin, uten at det blir det spektakulære denne gangen. Har sine bidrag offensivt og gjør ingen feil defensivt. Utgjør en meget god venstreside på White Hart Lane.

James Milner7

Rutinerte Milner gjør ting enkelt og spiller med en fantastisk rutine. Gjør få eller ingen feil. Tottenhams midtbane er tøffe å bryne seg på og Milner kommer godt ut av det. Styrte sammen med sine kolleger midtbanen til terningkast seks.

Thiago Alcântara8

Får tidlig gult kort for en sein takling av Højbjerg i første omgang. Får og gir mye juling i dueller på midten, blant annet mot den nevnte dansken. Får seg en smell i hodet tidlig i andre omgang. Spiller med stor ro. Teknikken, roen med ballen. Thiago nærmer seg storformen. Ut for Jones tretten minutter før slutt.

Georginio Wijnaldum8

I Liverpools dårlige periode har det blitt litt for omstendelig fra nederlenderen. Kritiske røster har snakket om at det kanskje har blitt litt uro rundt kontraktssituasjonen hans. Tottenham-kampen var svar på tiltale. God kamp, der han spilte godt i spann med Thiago og Milner. Svak pasning fra egen 16-meter drøyt ti minutter før slutt, som Spurs heldigvis ikke greide å gjøre noe ut av.

Mohamed Salah7

Scorer et fint mål, som dessverre blir annullert av VAR på grunn av hands av Firmino. Hadde noen tilfeller i dag også, hvor det blir mye enkelt. Mo er, som resten av laget, mer direkte i stilen og mer bevegelig. Viser stor spilleglede. Er ofte nede i banen og vinner ballen og har full fart framover. Noen tilfelle av at pasningsspillet ikke sitter. Men et steg fram for egypteren i forhold til de seneste kampene.

Roberto Firmino8

Spiller sin beste kamp på meget lenge. Mye mer direkte i spillestilen denne gang enn i de siste kampene. Mer framoverrettet mot motstandermålet. Mot slutten av overtiden i første omgang scoret han målet som gjorde slutt på en 482 minutters måltørke i ligaen. God til å være først i presset av hjemmeforsvaret. Som vanlig også god med ballen i beina.

Sadio Mané9

Får en fantastisk mulighet etter knapt to minutter. Ballen går over. Ny sjanse alene med Loris ved halvspilt førsteomgang. Lur i bevegelsene. 3-1-målet er verdensklasse. Han sniker seg inn bak midtstopperne og skyter krempasningen fra Alexander-Arnold opp i nærmeste hjørnet. Virker som han har øyne i nakken og overalt. Fantastisk i bevegelsene. Banens beste i tøff konkurranse med kaptein Henderson.

Nathaniel Phillips8

Alle sukket nok da 45 minutter var spilt og Matip var igjen i garderobeanlegget. Da dro Klopp Phillips opp fra ermet. Etter å ha fått mye kritikk for midtstopper-spillet var hans spill i dag en ren gavepakke til oss supportere. Tungt ansvar på skuldrene til en spiller som ikke har hatt all verdens erfaring med førstelagsfotball i Liverpool, men kommer seg greit fra oppgaven. Spiller på sikkerheten, noe som er avgjørende for en midtstopper. Flere gode involveringer, blant annet en duell med Son mot slutten. Kanskje Liverpool endelig har funnet midtstopperen supporterne gjerne vil kjøpe i egne rekker, slik at Klopp kan puste ut og Henry slippe å bruke mange millioner av pund på en ny midtstopper i løpet av helgen?

Curtis Jones

Erstattet Thiago tretten minutter før slutt. Gjør jobben mot tøffe midtbanespillere for et hjemmelag som jaget mål.

Divock Origi

Fikk noen minutter for Firmino da Liverpool skulle sikre seieren og innkassere tre poeng. Hadde en involvering ved cornerflagget som belgieren ikke greide å gjøre særlig mye ut av. Det var vel det hele av fem-seks minutters spill.