Fem ting om kampen:Endelig fant Liverpool veien til nettmaskene igjen, og tok sin første trepoenger i 2021

Liverpool scoret sine første ligamål i 2021, etter 482 minutters måltørke, og lignet endelig på sitt gamle jeg igjen da Spurs ble nedsablet på Tottenham Hotspur Stadium.

Liverpools første ligamål siden desember

Da Roberto Firmino ga Liverpool ledelsen på overtid i første omgang på Tottenham Hotspur Stadium, var det Liverpools første Premier League-mål siden desember, da Sadio Mané scoret mot West Bromwich. Siden den gang hadde Liverpool spilt fotball i 482 minutter uten å få nettkjenning, og de hadde 93 avslutninger uten å score i denne perioden.

Sadio Mané fikk ballen ute til venstre, og tok den ned før han slo et perfekt innlegg til brasilianeren, som bare hadde å spasere ballen over målstreken fra en halv meters hold.

Firmino var en viktig bidragsyter i denne kampen, og lykkes med mye frem til han ble byttet ut i sluttminuttene. Før denne matchen hadde brasilianeren vært involvert i en scoring hvert 187. minutt for Liverpool denne sesongen, og han selv hadde scoret bare hvert 375. minutt. Begge disse tallene var sesongverste for brasilianeren. La oss håpe at den negative trenden snur med denne scoringen!

OFFSIDE: Son satte ballen i mål i åpningsminuttene, men VAR fant ut at Spurs-spilleren var marignal i offside da Kane spilte ballen til ham.

Mané storspilte, og både han og Trent noterte seg både for scoring og assist, samtidig som begge lag fikk underkjent mål etter VAR-avgjørelser

Liverpool kunne ha fått en fantastisk start på kampen, men fortsatte å brenne sjanser. Denne gangen var det Sadio Mané som satte ballen utenfor mål alene med keeper.

Og deretter gikk Tottenham rett i angrep, og kombinasjonen Kane og Son var igjen dødelig effektiv, da sistnevnte satte ballen i mål. Heldigvis for de helrøde grep VAR inn, og annullerte scoringen for en marginal offside på Son.

Echo-journalist Paul Gorst meldte umiddelbart på Twitter at dette var første gangen på lang tid at han kan huske at offsidelinjene gikk i Liverpools favør.

Etter 23 minutter fikk Mané igjen sjansen, etter vakkert Liverpool-spill. Denne gangen var avslutningen god, men redningen fra Hugo Lloris var enda bedre.

42 minutter ut i kampen hadde Mané sin tredje avslutning, nok en gang etter godt Liverpool-spill, men igjen var Lloris med på notene.

Senegaleseren kunne ergo ha hatt tre mål da han endelig lykkes, men da som mannen bak den målgivende pasningen til Roberto Firminos mål på overtid i første omgang. Brasilianeren kunne bare spasere ballen i mål fra kloss hold, etter strålende forarbeid av Mané.

Det var også Mané som hadde avslutningen som Lloris måtte gi retur på tidlig i andre omgang, da Trent banket returen i mål til 2-0 for gjestene.

Dessverre skulle det ikke gå mer enn et par minutter før Pierre-Emile Højbjerg reduserte på et skudd fra distanse. Scoringen var danskens første mål for Spurs på 30 kamper i alle turneringer. Bare Leeds har scoret flere Premier League-mål fra utenfor straffefeltet enn Tottenhams sju mål fra distanse denne sesongen. Dette var kun det sjette skuddet fra utenfor sekstenmeteren som Alisson Bekcer har sluppet inn siden 2018/19!

Etter 57 minutter klinket Mohamed Salah inn det alle trodde var Liverpools tredje mål, men reprisene viste at ballen traff armen til Firmino i en situasjon på midtbanen i forspillet til scoringen, og dommer Martin Atkinson valgte å annullere scoringen etter å ha sett på skjermen.

Etter 65 minutter fikk Mané scoringen han så inderlig fortjente, da Trent feide et flott innlegg inn i feltet. Senegaleseren måket ballen opp i nærmeste hjørne, og dermed sto det 3-1. Og Trent og Sadio hadde begge både scoret og levert assist i kampen.

Med fem mål og 16 assists har Alexander-Arnold vært involvert i flere mål enn noen annen Premier League-forsvarer siden starten av forrige sesong.

STORSPILTE: Sadio Mané var svært livlig i Liverpool-angrepet.

Stopperkrisen tiltar i styrke - Matip ut med skade

Jordan Henderson var endelig kvitt lyskeskaden han har slitt med en ukes tid, og det var herlig å ha lagets kaptein i startoppstillingen igjen. Men nok en gang måtte han dessverre spille midtstopper, denne gangen sammen med Joël Matip, på grunn av at Fabinho sliter med en liten muskelskade og ikke kunne stille til kamp i London.

I pausen måtte Matip ut med en skade, og dermed kom Nathaniel Phillips inn. Sistnevnte klarte seg bra i tospann med Henderson, men nå begynner alle skadene på midtstoppere nærmest å ligne dårlig slapstick-humor. Men alle de tre stopperne som var involvert i denne kampen skal virkelig ha ros for måten de løste oppgaven på.

FARLIG FREMPÅ: Son satte stadig fart på og forsøkte å kontre Liverpool i senk. Her er Joël Matip med på notene.

Raske kontringer var Spurs-oppskriften også denne gangen

Tottenham forsøkte seg på raske kontringer mot Jordan Henderson og Joël Matip. Det gikk straka vegen for Tottenham når de vant ballen, og Son var uhyre nære å komme seg gjennom ved flere anledninger.

Det skal også sies at Liverpool var gode til å stoppe kontringsforsøkene til Spurs, og spesielt var Joël Matip våken i første omgang og leverte glimrende forsvarsspill ved flere anledninger. Dessverre måtte tysk-kameruneren ut med skade etter de første 45 minuttene.

I andre omgang fikk Liverpool spillet mer inn i sin gate, og Spurs fikk færre kontringsmuligheter, da Liverpool lå dypere, samtidig som Phillips og Henderson klarte seg bra i midtforsvaret.

PROBLEMER MED ANKELEN: Harry Kane fikk et par smeller i første omgang, og kom ikke på banen igjen til de siste 45 minuttene.

Kane måtte ut med skade

Halvparten av Tottenhams superduo på topp kom ikke på banen til andre omgang. Harry Kane fikk nemlig et par kraftige smeller i første omgang, og lå nede for telling og mottok behandling begge gangene.

Første gangen var etter at Thiago taklet Spurs-spissen etter et snaut kvarter. Thiago var på ball, men tok mannen i etterkant.

Andre gangen var da Tottenham-angriperen tråkket forkjært etter å ha rygget inn i en duell med Jordan Henderson ti minutter før pause. Det var tydelig at Kanes smerter var kraftigere denne gangen, og han kom altså ikke på banen igjen til andre omgang.