– Jeg tror vi har like mange skader som dem

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs påstand om de to klubbenes skadesituasjon holder ikke helt vann.

15. jan 2021 kl 17.06Einar Kvande

Ole Gunnar Solskjær mener at hans Manchester United-lag er mye bedre nå enn da de gjestet Anfield for ett år siden. Liverpool vant den kampen 2-0, og var da hele 30 poeng foran erkerivalen på tabellen. De helrøde var da på god vei mot sitt første ligamesterskap på 30 år.

– Du er alltid spent når du skal møte lag av denne kvaliteten og kaliberet. Form teller ikke i slike kamper. Når vi reiser til Anfield er det en stor kamp for denne klubben, en stor kamp for spillerne og for fansen. Jeg ser virkelig frem til kampen. Vi er i god form for øyeblikket, sa Solskjær innledningsvis i sin pressekonferanse.

– Neste kamp er alltid den viktigste. Nå møter vi de regjerende mestrene, som har en fantastisk statistikk på Anfield. I ligaen har de ikke tapt der på flere år, så det blir en stor test for oss. Kan vi reise dit å overraske dem? For oss er dette en sjanse til å teste hvor vi virkelig står, for Liverpool på Anfield er en av de største utfordringene du kan få.

– Jeg har stor respekt for Jürgen Klopp, og har aldri hatt problemer med ham på sidelinja.

Bare to er definitivt ute

Solskjær fikk spørsmål om Liverpools skadesituasjon og svake form, hvor det fra journalistene ble konkludert med at dette er et godt øyeblikk for Manchester United å møte Liverpool på.

– Vel, jeg tror vi har like mange skader som dem. Slik er fotballen. du får skader. Det er en del av spillet. Det var et par av våre spillere som fikk smeller mot Burnley, som jeg ikke er sikker på om rekker kampen. 

Solskjær ble også bedt om å komme med siste nytt om hamstringskaden til Anthony Martial, og om franskmannen rekker søndagens kamp.

– Jeg kommer til å gi ham alle sjanser til å spille. Han er ikke utelukket ennå. De eneste som definitivt er ute er Brandon Williams og Phil Jones. Det er kun disse to som definitivt ikke kan spille kampen. Det er et par andre som det er tvilsomt om kan spille, men vi håper de kan det. Vi krysser fingrene.

Påstanden til Solskjær om at United har like mange skader som Liverpool holder dermed ikke helt vann. Liverpool har fem spillere som definitivt er ute, i Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota, Kostas Tsimikas og Naby Keita. I tillegg er det heller ikke sikkert at Joël Matip rekker kampen. 

– Vi er utfordrerne

– Form betyr som nevnt ikke noe når du møter den største rivalen din. Men formen vår gir oss selvtillit, så vi går til kampen med tro på oss selv. Men det er vi som er utfordrerne, mens de er de regjerende mestrene. De har gjort seg fortjent til den tittelen. Vi er utfordrere og jakter noe som de har. Vi kommer til å jobbe hardt, være ydmyke, og gjøre vårt beste, så får vi se hva vi får ut av kampen.

– Alle ønsker å bli mestere, og alle ønsker å slå de regjerende mestrene. De har gjort seg fortjent til å bli sett opp til. De har spilt fantastisk fotball, og fått noen fantastiske resultater de siste 3-4 årene. Vi reiser dit vel vitende om at vi må spille opp mot vårt beste, og jobbe hardere enn noen gang for å få et godt resultat. Det er hva du gjør mot det beste laget.

– Studerer du de siste sesongene, ser du at det vil være en overraskelse og et sjokk om vi slår dem på Anfield. Vår posisjon for øyeblikket er et resultat av den harde jobben vi har gjort på treningsfeltet. Dersom vi hadde slått Liverpool på Anfield for seks uker siden ville alle ha sagt at det var et sjokk. Vi ser frem til kampen, og forhåpentligvis kan vi sjokkere dem.

– Vi er et mye bedre lag enn for ett år siden. Vi tapte den kampen på grunn av en Van Dijk-heading på en corner og en kontring på overtid etter en corner som vi hadde. Så vi var ikke en million mil unna poeng da heller. Vi hadde noen gode situasjoner i kampen for ett år siden vi også. Det er mye jevnere i teten denne sesongen enn det har vært de siste årene. For å vinne på Anfield må du spille opp mot ditt beste.

Solskjær fikk også spørsmål om det er lettere å vinne på Anfield nå som det ikke er fans på tribunene.

– Resultatene generelt sett har vist hvor viktige fansen er. Vi har ikke tapt siden vi besøkte Anfield i ligaen forrige gang. Det er ett år siden. Det har mye å gjøre med at fansen ikke er tilstede selvsagt. Nå er det bare en gresflekk med hvite linjer rundt. Det er ingen hjemmefordel. Det er selvsagt en fordel for oss at vi reiser til et Anfield uten publikum, sammenlignet med kampen for ett år siden. Å ha støtten fra hjemmefansen i ryggen er den beste følelsen en spiller kan ha. Det er ikke en klisje at du trenger dine supportere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]