Dette er øyeblikket vi husker best fra møtene mellom Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær

Å se Alisson Becker løpe over hele banen for å feire scoring med en barbrystet Mohamed Salah. Priceless!

Jürgen Klopp har bare tre kamper mot Ole Gunnar Solskjær etter at nordmannen ble Manchester United-manager. Det har resultert i en seier og to uavgjortkamper, der United-sjefens taktikk stort sett har begrenset seg til å parkere bussen foran egen sekstenmeter. Derfor har det da også bare blitt fire mål til sammen i disse tre kampene. Tre til Liverpool og ett til United.

Liverpools seier kom for ett år siden, da de helrøde vant 2-0 på Anfield den 19. januar, på vei til sitt første ligamesterskap på 30 år.

De to andre kampene ble spilt på Old Trafford. Den første, i februar 2019, endte målløst, mens den andre, i oktober samme år, endte 1-1.

Alisson med assist

Det mest minneverdige fra disse tre kampene var utvilsomt da Mohamed Salah gjorde Liverpools andre mål, og sikret seieren på overtid, på Anfield for ett år siden.

Mot alle odds var Alisson Becker den som var først fremme for å gratulere Mohamed Salah. Den egyptiske kongen hadde akkurat sikret Liverpool sesongens tre viktigste poeng, og feiringen sto i stil med begivenheten.

Alisson løp over hele banen, passerte alt og alle av medspillere, før han skled på knærne foran en skjorteløs Salah, ga målscoreren en bamseklem og feiret foran The Kop. Følelsene var sterke på tribunene. Liverpool-fansen så at drømmen om det første ligamesterskapet på 30 år var i ferd med å gå i oppfyllelse.

«And now you’re gonna believe us, we’re gonna win the league!» runget fra tribunene med overbevisning.

Det var nettopp Alisson som satte igang kontringen, og fikk en assist på sitt presise utspill, og 2-0 seieren førte Liverpool opp i en ledelse på 16 poeng ned til Manchester City, og de var 30 poeng foran United!

Det var en herlig fotballkamp! Liverpool var hakket bedre i første omgang og gikk til pause med en 1-0 ledelse. Etter hvilen gikk de helrøde ut i hundre og skapte flere store sjanser på kort tid. Manchester United stod imot det enorme presset og kom seg etter hvert inn i kampen igjen. Mot slutten av kampen var det gjestene som presset på for et utligningsmål, men på overtid fjernet altså Mohamed Salah all spenning da han satte inn 2-0 og satte samtidig enorme følelser i sving på tribunene.

Vi husker også godt hjørnesparket til Trent Alexander-Arnold som Virgil van Dijk headet i mål før kvarteret var spilt, etter å ha knust Harry Maguire i luften.

– At Ali fikk målgivende var utrolig. Det kan sammenlignes med målet Liverpool scoret mot United for rundt ti år siden. Ali løp og feiret akkurat som Pepe Reina gjorde. Det var en flott måte å avslutte kampen på, sa Trent Alexander-Arnold etter seieren.

Pepe Reina hadde nøyaktig samme feiring i 2009. Resultatet? 2-0. Men det blir ikke mye vakrere enn det var fra Alisson.

Bortdømt på Old Trafford

Fra kampen som endte 1-1 på Old Trafford i oktober 2019 husker vi med glede det sene utligningsmålet til Adam Lallana, etter at Marcus Rashford hadde gitt vertene ledelsen ti minutter før pause.

Liverpool angrep på venstreflanken, og Robertson la inn langs bakken. Et gllimrende innlegg, og United-forsvaret ble tatt på senga. På bakre stolpe fikk Lallana spasere inn helt alene og bredside ballen i tomt mål.

Det ble en kamp preget av en rekke situasjoner, og kanskje først og fremst VAR. Først fikk ikke Divock Origi frispark i forkant av Manchester United sitt ledermål, før Sadio Manés utligning ble annullert for hands.

– Det var et klart frispark. Ingen tvil, sa Jürgen Klopp om taklingen på Origi.

– Problemet er at dommeren lar spillet gå fordi vi har VAR, og så ønsker ikke VAR å gå inn og overstyre avgjørelsen til dommeren. For meg var det klart. Jeg roet meg ned benken fordi jeg var sikker på at målet ville bli annullert, la han til.

Solskjær var av en helt annen oppfatning enn Klopp.

– Jeg tror VAR gjør alt rett, sa United-manageren.

På pressekonferansen etter kampen fikk nordmannen spørsmål om Origi ble snytt for frispark.

– Ingen sjanse, svarte Solskjær, og fortsatte: – Vi spiller ikke basketball. Ja, han rørte han, men det er ikke en klar og åpenbar feil.

– Vi kan rose dommeren. Han styrte kampen som man bør i et derby. Han lot ting gå, og den lidenskapen som var på banen lot han gå til tribunene.

Klopp uttalte seg også om Uniteds defensive tilnærming til kampen etter at de stilte med tre mann i midtforsvaret. Dette ble Solskjær fort konfrontert med på pressekonferansen.

– Vi satte opp laget for å angripe, være aggressive og skape sjanser, og det gjorde vi. Vi gjorde det så bra at de måtte endre taktikk i pausen, noe vi kan klappe oss på skulderen for. Men de satte oss under press i andre omgang, svarte Solskjær.

– Vi håndterte presset bra, men vi skapte ikke nok selv. Det er det neste nivået.

To poeng tapt

Etter Klopps første kamp mot Solskjærs United, som altså endte målløst, var følelsen etter kampslutt er at dette var to poeng tapt mer enn ett poeng vunnet.

Hjemmelaget, med tre skadede spillere før pause, kjempet bedre i 2.omgang og deres forsvar hadde ikke alt for mye trøbbel med å stoppe et tannløst Liverpool, selv om gjestene førte ganske store deler av kampen. United hadde også halvsjanser nok, spesielt etter dødballer, til å ha gjort dette til en enda mer skuffende kveld for de tilreisende fra Merseyside.

Det ble uavgjort og tabell-ledelse for Liverpool etter 27 spilte kamper i 2018/19-sesongen.