Koemans usikre posisjon i Barcelona kan påvirke Gini

Georginio Wijnaldum har fortsatt ikke signert noen ny kontrakt med Liverpool, men det er ikke ensbetydende med at han signerer for Barcelona.

8. jan 2021 kl 10.25Einar Kvande

Georginio Wijnaldum har under et halvt år igjen av sin kontrakt med Liverpool, og har nå muligheten til å skrive prekontrakt med en utenlandsk klubb. Det har imidlertid ikke skjedd i løpet av den første uken av 2021, og nederlenderen har fortsatt muligheten til å forlenge Liverpool-oppholdet. 

Den usikre situasjonen til landsmannen Ronald Koeman i Barcelona kan påvirke avgjørelsen. Koemans posisjon som Barcelona-manager er langt fra sikker. Den katalanske klubben sliter med økonomiske problemer, samtidig som det foregår en maktkamp i kulissene hos La Liga-giganten. 

– Barcelona-manager Ronald Koeman har ikke lagt skjul på at han ønsker å hente Wijnaldum til klubben. Han ønsket å kjøpe ham i sommer, men den katalanske klubben hadde ikke økonomi til å friste Liverpool til å selge ham, skriver James Pearce for The Athletic.

– Nå er ikke Koeman i posisjon til å gi Wijnaldum noen garantier for neste sesong. Det er turbulente tider hos La Liga-giganten, og Koemans egen fremtid i klubben er langt fra sikker foran presidentvalget den 24. januar, legger Pearce til.

Athletic-journalisten forstår det slik at Wijnaldum fortsatt ikke har svart på Liverpools siste kontraktstilbud, og at situasjonen er uforandret. Winaldum, som har spilt alle Premier League-kampene denne sesongen, mener han fortjener en ny langtidskontrakt der han blir blant Liverpools best betalte spillere. Liverpool er imidlertid motvillige til å gi spillere over 30 år lukrative tre- og fireårskontrakter.

Håper fortsatt på en løsning

Jürgen Klopp håper fortsatt at situasjonen kan løses, og at nederlenderen fortsetter karrieren i Anfield-klubben.

– Dere vet hvor godt jeg liker personen og spilleren. Det er ikke mer å si. Dette er ikke gode nyheter og heller ikke dårlige nyheter. Det er bare slik det er. Dersom noe var avgjort, ville dere vite det, sa tyskeren under sin presskonferanse torsdag.

Pearce melder at kilder som står spilleren nær insisterer på at Gini fortsatt ikke har tatt noen definitiv avgjørelse, og at han fortsatt vurderer alternativene han har. Som Bosman-spiller kan han få en klekkelig engangsutbetaling for å skrive under for en ny klubb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]