Bekreftet:Kveldens cupkamp spilles som oppsatt

Aston Villa bekrefter at FA-cupkampen mot Liverpool vil bli spilt som oppsatt på Villa Park klokken 20.45 i kveld.

8. jan 2021 kl 11.44Einar Kvande

Aston Villa kommer ifølge rapportene til å stille med sitt U23-lag mot Liverpool, fordi koronautbruddet i Birmingham-klubben gjør at ingen av førstelagsspillerne kan spille kampen. Manager Dean Smith kommer heller ikke til å lede laget. Hele Villas førstelagstropp, inkludert manageren, er blitt satt i isolasjon.

Det blir derfor U23-manager Mark Delaney som vil lede Villas lag i kampen. 

Det engelske fotballforbundet har bestemt at kampene skal spilles dersom en klubb har 14 skadefrie og friske spillere å velge mellom, inkludert juniorspillere. 

Hele Villas U23-lag ble koronatestet torsdag, og alle testene kom tilbake negative i dag.

Ironisk nok måtte Liverpool stille et rent juniorlag mot Aston Villa i kvartfinalen i ligacupen forrige sesong, da Liverpools førstelag var opptatt med klubb-VM i Qatar. Aston Villa vant den kampen 5-0. Nå er situasjonen nærmest stikk motsatt, og Villa må stille med sine juniorer i FA-cupens 3. runde.

Dette er spillerne Liverpool kan komme til å møte i kveld

Villa kommer sannsynligvis til å ha 19 år gamle Akos Onodi i mål, da ungareren har vært U23-lagets faste keeper denne sesongen.

Høyreback Kaine Kesler var på benken for førstelaget i bortekampen mot Everton forrige sesong. Sammen med ham i forsvarsrekka kommer Villa antagelig til å stille med Dominic Reven og Mungo Bridge. Sistnevnte spilte i en treningskamp mot Arsenal foran denne sesongen. På venstrebacken kan vi få se Sebastian Reven, Dominics yngre bror, som har spilt 10 kamper for U23-laget denne sesongen.

Villa kan komme til å stille med tre mann sentralt på midtbanen. Carney Chukwuemeka regnes som en av de beste 17-åringene i England. Han kan få Aaron Ramsey, en engelsk ungdomslandslagsspiller, ved sin side. Lamare Bogarde, nevø av tidligere Chelsea-forsvarer Winston Bogarde, kan også få spille denne kampen. Han kom fra Feyenoord i fjor sommer.

På vingene kan Villa komme til å ha Tyreik Wright og Jadon Philogene-Bidace. Førstnevnte har scoret fem mål på ni kamper for Irland U19. Sistnevnte er 18 år og regnes som en av de beste spillerne på Villas U23-lag. London-gutten har scoret fem mål på ti kamper i Premier League 2 denne sesongen, noe som har ført til interesse fra RB Leipzig. 

På topp kan Villa ha den tidligere Barcelona-spilleren Louie Barry, som kom fra Nou Camp for ett år siden. Han har sju mål på elleve kamper denne sesongen, inkludert vinnermålet han scoret mot Reading i FA Youth Cup.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]