Liverpool mener det er økonomisk uansvarlig å hastekjøpe midtstopper

Jürgen Klopp og hans team ønsker heller å følge sin suksessoppskrift som gjorde Liverpool til verdens beste lag.

7. jan 2021 kl 08.54Jens Bessesen

Mange skriker etter Liverpool med krav om at de må kjøpe en ny midtstopper, etter langtidsskadene til Virgil van Dijk og Joe Gomez, i tillegg til skadeproblemene til Joel Matip.

Men alt tyder foreløpig på at Jürgen Klopp, Michael Edwards og Mike Gordon sitter stille i båten og følger sin suksessoppskrift fra tidligere, melder James Pearce i The Athletic

Går ikke for kortsiktige løsninger

Det var slik de fikk van Dijk i januar 2018. De kunne gått for en plan B da de måtte bremse jakten på nederlenderen sommeren 2017, men valgte i stedet å vente til neste overgangsvindu.

Da Philippe Coutinho ble solgt til Barcelona valgte Liverpool ikke å kjøpe en erstatter samme vindu. I stedet kom Alisson Becker neste sommer, og resultatet av blant annet de to avgjørelsene var at Klopps menn tok fire trofeer på et drøyt år. 

Det er derfor Klopp har sagt at det å gjøre et panikkjøp av en midtstopper nå ikke gir mening, skriver Pearce.

– Korttidsløsninger er ikke hva denne klubben handler om lenger, sier en kilde i klubben til The Athletic.

– Det er ikke sånn vi kom der vi er. Det gir mening å hente en midtstopper vi kan ha i tre-fire år, ikke fire eller fem måneder. Og de er ikke tilgjengelige uten å være økonomisk uansvarlige i dette vinduet, sier han.

Har sett på mange spillere

Pearce skriver Liverpool tok en kalkulert risiko da de ikke erstattet Dejan Lovren i sommervinduet. De valgte i stedet å bruke pengene på Diogo Jota, Thiago og Kostas Tsimikas, og stole på Fabinho som en fjerde midtstopper.

Det betyr ikke at de ikke har vært på utkikk etter en midtstopper. Ifølge Pearce har minst tolv navn blitt analysert nærmere, men det er flere årsaker til at det ikke har blitt noen avtaler.

Sven Botman har de aldri vært interessert i. Ben White blir for dyr å hente fra Brighton som kjemper mot nedrykk. Dayot Upamecano blir for dyr å hente fra RB Leipzig, som Liverpool møter i Champions League neste måned. 

Den som ifølge The Athletic har vært nærmest, er Schalkes Ozan Kabak. Men etter innledende samtaler mellom klubbene, skal partene aldri ha kommet i nærheten av en avtale.

Dermed tyder alt på at Klopp stoler på sine menn ut sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]