Managerne blir bedt om å holde prat om koronapause for seg selv

Premier League frykter managere skal ta til orde for å sette sesongen på pause.

7. jan 2021 kl 10.47Jens Bessesen

Premier League har sendt brev til klubbene der de ber om at det ikke tas til orde for å sette sesongen på pause, med bakgrunn i økningen av koronasmitte i både fotballen og England den siste tiden.

West Bromwich-manager Sam Allardyce gikk nylig ut og sa at en pause kan være på sin plass, og det ble ikke godt mottatt av Premier League.

De 20 managerne skal nå instrueres i å holde slike ønsker for seg selv, med bakgrunn i at en kansellert eller utsatt sesong vil få katastrofale økonomiske konsekvenser. Det melder Daily Mail

Vil spille videre

Premier League har allerede tapt store penger som følge av at forrige sesong ble satt på en tre måneders pause. De skal betale tilbake over 300 millioner pund til tv-selskapene, og skulle kamper bli utsatt denne sesongen blir det enda dyrere.

Derfor ønsker de å spille videre til tross for at England er inne i sin tredje lockdown. 

I forrige uke ble det påvist rekordmange 40 tilfeller av koronasmitte hos spillere og ansatte i Premier League-klubbene, mer enn dobbelt så mye som den forrige rekorden. 

Likevel mener Premier League at retningslinjene som er satt er gode nok til at ikke smitten skal spres ukontrollert. I en tettpakket kalender har man trolig ikke råd til å utsette flere runder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]