Manchester Uniteds viktigste spiller vil ikke ha favorittstempelet før kveldens cupkamp

I kveld skal Liverpool og Manchester United møtes på Old Trafford.

24. jan 2021 kl 11.02Arild Skjæveland

Portugiseren Bruno Fernandes har vært uhyre viktig for Manchester United siden han ble kjøpt for et år siden. Han er hovedgrunnen til at United nå kjemper i toppen igjen – til irritasjon for alle som holder med Liverpool.

Liverpool klarte å nøytralisere ham på Anfield for en uke siden. Nå blir det nytt møte, på Old Trafford i kveld. Før den kampen har Fernandes snakket om kampen.

– Dessverre for oss, og dessverre for Liverpool, så skal vi møtes så tidlig i cupen, men dersom du vil vinne FA-cupen må du slå de sterkeste lagene. Dette er en sjanse til å slå ut et av de største lagene som er i cupen, sier han om Liverpool, sier han i et intervju med BBC

– Det er en stor sjanse for oss å vinne cupen, dersom vi slår ut Liverpool.

Han vil ikke gå med på at United er favoritter.

– Jeg tror ikke det er noen favoritter i denne kampen. Det er en annerledes kamp, og en cupkamp. Taper du er du ute. Vi har spilt mot dem, og vet hvor farlige de kan være. Liverpool har vist i ligaen, cupen og Champions League at de vil komme sterkere tilbake. Jeg vil ikke si at de vil spille bedre, men at de vil vinne kamper.

Nevner måltørken

Liverpool har slitt med å finne veien til mål i 2021, og det er naturligvis et tema også utenfor portene på Anfield.

– Jeg tror lag har sine øyeblikk. Jeg synes ikke Liverpool spiller dårlig, men de vinner ikke kamper, og det er poenget, sier han til Daily Mail

– Når lag ikke vinner, er det det alle snakker om. Når spillere ikke scorer, snakker alle om det. Jeg føler det selv, fordi jeg vet at standarden er så høy. Jeg kom hit, og scoret mange mål og har mange målgivende, og alle ønsker mål og målgivende fra meg.

– Det er det samme – alle ønsker mål fra Mohamed Salah, fra Roberto Firmino og fra Sadio Mané. De har ikke scoret i de siste kampene, så det begynner å føles som at «åh, de spiller ikke bra».

Han mener også at Liverpool har savnet supporterne på tribunen i de siste kampene.

– Alle lag som kommer dit får spille uten presset fra supporterne, og lag kan spille litt mer komfortabelt for øyeblikket. De skaper ting, spiller, men andre lag spiller også bedre. Som jeg sa tidligere, har de mer kvalitet. Du trenger ikke å se på et bestemt øyeblikk, for store lag og store spillere kan vise det når som helst.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]