Nå leder Liverpool kun på målforskjell

Manchester United slo Aston Villa, og er likt på poeng.

1. jan 2021 kl 23.11Arild Skjæveland

Det er ikke noe vi liker å skrive om på liverpool.no, men nå er Manchester United oppe i ryggen på Liverpool.

United har ikke tapt på ti serierunder, og samtidig som Liverpool har spilt mye uavgjort den siste tiden, har de nå klatret opp på 33 poeng – det samme som Jürgen Klopp sitt lag har på toppen av tabellen.

Det eneste som skiller lagene er antall plussmål. Der er Liverpool klart best i ligaen, med 17. United har ni plussmål.

Det ble absolutt dramatisk da de slo Aston Villa 2-1 på Old Trafford fredag kveld. Anthony Martial ga hjemmelaget ledelsen, før Bertrand Traoré utlignet. United fikk så et straffespark som Bruno Fernandes scoret på. Villa fikk en kjempemulighet på overtid, men klarte ikke å sette den.

Toppkamp om litt over to uker

Liverpool skal spille borte mot Southampton på mandag, og har nå presset på seg. Manchester City har to hengekamper, og kan være poenget bak Liverpool og United dersom de vinner de kampene.

}


17. januar kommer Liverpools neste ligakamp etter møtet med Southampton. Da kommer United til Anfield i det som kommer til å være et toppoppgjør.

United skal forøvrig møte Burnley fem dager før den kampen, og vil ikke lenger ha noen hengekamp. Ifølge Manchester Evening News skal spillerne ha ønsket at Burnley-kampen ble spilt før de skulle til Anfield, for å kunne legge press på Liverpool.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]