Nye advarsler til Premier League-klubbeneNå må spillerne slutte med klemmingen – ellers kan de bli straffet

Klubbene kan bli straffet dersom det ikke opphører.

13. jan 2021 kl 20.02Arild Skjæveland

Premier League-spillernes oppførsel rundt feiring av scoringer har blitt et stort tema i England. Det var allerede mye diskusjoner rundt koronaprotokollen før denne midtukerunden – men etter at spillerne klemte hverandre etter alle scoringene i de tre Premier League-kampene på tirsdag, har det nå blitt tatt til nye høyder.

Spillerne er nødt å holde avstand, selv når det scores mål, og nå legges det ytterligere press for å få slutt på omfavnelsene.

Helsetoppene i England har uttalt seg om saken, og presset øker nå på spillerne. The Times rapporterer at Premier League nå forventer at spillerne skal respektere reglene, og nå kan de bli straffet dersom de klemmer sine lagkamerater i gledesrusen. 

Det skjedde også onsdag kveld, da Phil Foden scoret for Manchester City mot Brighton.

Fotballforbundet er bekymret

The Times skriver videre at fotballforbundet er bekymret for at også profesjonell fotball skal bli stoppet, dersom spillerne ikke følger den strenge protokollen.

David Hughes i Daily Mail skriver at de begynte å slå ned på feiringer i rugby allerede i høst. Der gis det bøter for både klemmer og «high fives».

I forrige uke ble koronaprotokollen for Premier League enda strengere, med spesielt fokus på hygiene etter de stygge smittetallene i ligaen de siste ukene. Spillerne ble bedt om å unngå fysisk kontakt, også etter scoringer. I helgens FA-cuprunde fortsatt spillere å feire på samme måte, og støtteapparat håndhilste.

Richard Masters har skrevet et brev til alle klubbene, og det kommer helt sikkert til å bli tema igjen før møtet mellom Premier League-klubbene neste onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]