– Premier League-klubbene må være klare for endringer på kort varsel

Nye kamper kan bli utsatt på grunn av Covid-19.

12. jan 2021 kl 20.57Arild Skjæveland

En rekke kamper har blitt utsatt på grunn av koronasmitte den siste måneden, og nå skal Aston Villa ha bedt Premier League om utsettelse av sin kamp mot Everton til helgen.

Det vil i så fall være den andre Premier League-kampen på rad som må utsettes for Villa, som også måtte stille med juniorlag mot Liverpool i FA-cupen.

Scott Parker i Fulham var alt annet enn fornøyd med Premier League, da bekreftelsen kom mandag kl. 10.30 norsk tid om at de skulle møte Tottenham på onsdag.

Men det må bare managerne finne seg i, for dette kan det bli mer av, ifølge Premier League-sjefen.

Har advart klubbene

The Telegraph rapporterer at Premier League har advart de 20 klubbene om at de må forvente flere utsettelser av kamper denne våren.

Hver eneste ledige dato i kalenderen må tas i bruk, selv på kort varsel, skriver avisen videre.

Klubbene har mottatt et brev før det neste Premier League-møtet onsdag i neste uke, der Richard Masters skriver at klubbene må være fleksible under disse omstendighetene.

«Det er allerede klart at vi må gjøre alt vi kan for å bruke alle ledige datoer i kalenderen, siden det har vært tre store smitteutbrudd i klubber så langt. Vi må derfor legge en realistisk plan for at det kan komme mer», skriver Masters.

«Det er uunngåelig at henvendelsene om utsettelse kommer på kort varsel, og byr på vanskeligheter for alle parter. Vi setter pris på at klubbene er fleksible for å hjelpe oss med å nå våre kollektive mål», skriver han videre.

På møtet neste uke skal klubbene diskutere koronaprotokollen, og snakke om hvordan en skal håndtere et smitteutbrudd. Det skal også legges vekt på at spillerne må slutte med klemming og håndtrykk med lagkamerater og motstandere mens situasjonen er som den er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]