United inntok tabelltoppen før søndagens storkamp

Slo Burnley på Turf Moor.

12. jan 2021 kl 23.13Arild Skjæveland

Manchester United var naturlig nok store favoritter da de dro til Turf Moor for å møte Burnley tirsdag kveld. United hadde vunnet de fire siste bortekampene mot Sean Dyche sitt lag, og ville med poeng klatre forbi Liverpool og opp på tabelltoppen.

Burnley spilte en god førsteomgang, og forsvarte seg bra lenge etter pause – men da da det gjensto 20 minutter fikk United sin scoring. Marcus Rashford fant Paul Pogba, som banket til på volley. Ballen gikk via Matthew Lowton og inn bak Nick Pope i målet.

Resultatet gjør at United når er tre poeng foran Liverpool, og er på toppen av Premier League i januar for første gang siden Alex Fergusons dager.

}

Toppet laget

Ole Gunnar Solskjær sparte ingen, og toppet laget mot Burnley. De stilte med følgende lag:

De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw, Pogba, Matic, Fernandes, Rashford, Martial, Cavani.

Helt i sluttminuttene ble det sjekket for hands på Harry Maguire inne i straffefeltet etter en corner, men spillet ble vinket videre. Hadde det straffesparket blitt gitt, ville trolig Maguire også fått det gule kortet som ville holdt ham ute av søndagens kamp, men det skjedde ikke. Burnley hadde tre-fire veldig store sjanser på slutten, men klarte ikke å sette dem.

Det var fysisk tøff kamp med mange tøffe dueller. Anthony Martial haltet litt da han ble byttet ut fem minutter på overtid. Seks minutter etter måtte Nemanja Matic ha behandling, og holdt seg til lysken. Rashford ble tatt av banen 10 minutter før slutt, og Bruno Fernandes spilte 89 minutter – men ingen av de to nøkkelspillerne så ut til å slite med skader da de gikk av. Det er fem dager til storkampen på Anfield.

Liverpool bør komme til søndagens kamp uthvilt og og opplagt. Kampen kommer 13 dager etter forrige ligakamp, bortetapet mot Southampton, og ni dager etter møtet med Aston Villas juniorlag i FA-cupen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]