– Vi er ganske rustne for øyeblikket - det må vi innrømme

Jürgen Klopp sier han ikke er blind når det gjelder Liverpools problemer.

4. jan 2021 kl 23.59Einar Kvande

Jürgen Klopp var slett ikke fornøyd med måten Liverpool startet kampen på da laget hans tapte 1-0 i Southampton, etter en tidlig scoring fra tidligere Liverpool-spiller Danny Ings.

– Vi fikk en dårlig start, og spilte helt slik Southampton ønsket at vi skulle spille. Vi forærte dem seieren i løpet av de første minuttene. Det er veldig frustrerende, for det var så unødvendig. Det er vår egen feil, og mitt ansvar, sa en klinkende klar Liverpool-manager etter at sesongens andre tap var et faktum.

– Dette er våre problemer. Fotballproblemer må du løse med å spille god fotball. Vi vet hvordan det ligger an. Vi er ikke dumme. Vi må vise en reaksjon, det er 100 prosent sikkert. Southampton fortjente seieren. De løp sokkene av seg, konkluderte han.

– Southampton spilte veldig bra, men jeg er mest opptatt av vårt spill, og det likte jeg ikke noe særlig. Jeg mener vi må prestere bedre. Vi må vise at vi kan prestere langt bedre enn dette.

Snytt for to straffespark

Sadio Mané ble snytt for et straffespark i andre omgang, uten at VAR grep inn, og det samme VAR-teamet mente heller ikke at Liverpool skulle ha straffespark da en Southampton-forsvarer stoppet et skudd med hånden.

– Vi hadde god sikt til situasjonen. Jeg snudde meg og spurte fjerdedommeren om det ville bli sjekket av VAR. Han svarte at de hadde sjekket det allerede, og at det ikke var noe straffespark. Manchester United har fått flere straffespark i løpet av to år enn mitt lag har fått på fem og et halvt år, men vi har ingen unnskyldninger for tapet i kveld, sa Klopp da han ble spurt om situasjonen der Mané ble felt.

– Det Andre Marriner gjorde med Sadio Mané i kveld mener jeg ikke er OK, om jeg skal være ærlig. Men vi kan ikke forandre på det, svarte Klopp da han ble spurt om dommer Marriners innsats.

– Dersom noen påstår at Sadio Mané filmer, er det den største vitsen i verden. Andre lag vil få straffespark for dette. Handsregelen hadde det også vært flott om noen forklarte meg.

Lekte med ilden, og ble brent

– Det vi må forandre er måten vi spiller på mot et lag som Southampton. Spiller du slik mot de som vi gjorde, leker du med ilden. Southampton klarte seg bra, men vi hjalp dem. Vi var ikke gode i kveld.

– Jeg vet spillerne mine er fantastiske spillere, men i kveld burde de ha prestert bedre. Så da blir jeg sint. Dette vet de. Vi skal ikke gjøre dette større enn det er, men problemet er stort nok. Det er i all hovedsak min feil, men spillerne har en del av skylden de også. En treg start kostet oss dyrt. Så enkelt er det. Vi gjorde livet utrolig vanskelig for oss selv i kveld. 

– Selv om det var et godt slått frispark, som vi visste de er kapable til, så hadde vi en spiller som bommet på ballen. Vi er alle mennesker, men vi må klare å forsvare oss på et frispark som dette.

– Vi er ganske rustne for øyeblikket - det må vi innrømme. Vi er ikke blinde når det gjelder våre egne problemer. Vi må bare kjempe oss gjennom dette. Southamptons mentalitet var eksepsjonell. Nå er det opp til oss og forandre på situasjonen vi har havnet i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]