Spillerbørs:Snytt for straffespark og minst dårlig i en kamp det var lite å glede seg over

Sadio Mané spilte ingen stor kamp for Liverpool, men han var minst dårlig for de blåkledte på sørkysten.

Alisson Becker5

Fikk ikke akkurat drømmestarten da Southamptons giftige spiss, Danny Ings, scorer alene med han. Kan vel ikke lastes for den. Ballen legges over han og i hjørnet. Har et par upressede feil som går til motspillere og en utrusing som fort kunne gitt baklengsmål nummer to. Svak kamp.

Trent Alexander-Arnold3

Hva som egentlig skjedde på 1-0-målet måt nesten Trent svare på selv. Ser først ut som han prøver å dempe ballen med brystet, før han ombestemmer seg for å la ballen gå. Mulig han bommer på ballen også. I hvert fall gikk ballen videre til eks-Liverpool-spiller Ings blunderen og scorer. Overraskende ofte blir han dratt av ved at han ruser. Det virker det som stadig flere kantspillere blir klare over. Noen gode innlegg, men han gir vekk ballen 38 ganger i kveld og spiller sin svakeste kamp i Liverpool. Fjorårets beste høyreback er ikke i nærheten.

Jordan Henderson5

Ble nok valgt for å få en mer ballsikker midtstopperkollega til Fabinho. Uvant midtstopper-rolle, men kapteinen er profesjonell og går hundre prosent inn for jobbene han får. Er på sedvanlig vis kapteinen som roper og skriker til medspillerne hele kampen. God til å lese spillet og løper opp mye av det som kunne blitt farlig. Får mye å gjøre ved at midtbanen lar alt for mye gå igjennom uten at de presser motspillerne. Du får mane lagkameratene til mer tempo på ballen neste gang, captain. Reddet keeperen sin på en litt hodeløs utrusning mot slitten.

Fabinho5

Southampton er et nytt lag som forsøkte å utnytte en mulig svakhet i bakrommet i forsvaret. Sliter litt med kjappe angripere, men i dag var det alt for lite kollektiv samhandling mellom Liverpool-spillerne i blått. Blir litt for avventende i de situasjonene der det kreves handling.

Andy Robertson6

Tidlig gult kort for en takling av landsmann Armstrong. Bestemann i forsvarsrekka. Aktiv og tidvis god på venstresiden. Som vanlig flink til å gjøre seg spillbar i angrepsspillet. Flere gode innlegg. Men dette var ikke kvelden for spillere som utmerket seg. Laginnsatsen var forferdelig.

Alex Oxlade-Chamberlain4

Endelig er Ox i skadefri og aktuell for førstelaget. Den tidligere akademi-spilleren i Southampton jobbet og slet på midten, men den skadeforfulgte spilleren kom litt bort fra begivenhetene på St. Marys. Som resten av laget ti perioder mer synlig i finaleomgangen. Ble imidlertid tatt av etter 56 minutter. Greit med forsiktig matchtrening.

Thiago Alcântara5

Alle Liverpool-fans gledet seg over Thiagos retur i førsteelleveren. Begynte ikke spesielt bra, med et gulkort, der han får frispark i mot seg (som endte med 1-0-scoringen), noe han uttrykte misnøye med. Så stor at han fikk gult kort. Større feilprosent enn vanlig er fra den kanten. Det skal bare mangle. Thiago er ikke et overmenneske. Han er uten kamperfaring de siste to månedene. Noe bedre i andre omgang.

Georginio Wijnaldum4

Langt unna den beste Liverpool-kampen Gini har spilt. Ble alt for lett overspilt av et aggressivt hjemmelag, med en midtbane som angrep og forsvarte seg med mange i beste Klopp-stil. Hevet seg noe i andre omgang, med mer direkte spill.

Mohamed Salah4

Var aktiv og på hugget, med to-fots-finter og gode forsøk på å komme seg i angrep. Lyktes dog ikke med særlig mye. Har en lei og uvant tendens med dårlige ballberøringer. Farlig på en heading (!) mot slutten av første omgang. Blir alt for ofte stående, noe som gjør det enkelt for motstandernes forsvar å «ta han ut».Ikke til å kjenne igjen.

Roberto Firmino4

Fikk som mange av medspillerne sine bedrøvelig lite til i førsteomgangen. Viser i andre omgang noe prov på det han kan med ballen i beina, men denne kampen bør glemmes raskest mulig, Blir alt for ofte løpende i mellom.

Sadio Mané6

Den tidligere Southampton-spilleren var aktiv og hadde flere brukbare skudd. Bidrar sammen med Robertson til at venstresiden er atskillig farligere enn høyresiden for tiden. God i bevegelsene, flere gode innspill foran mål og mulig snytt for et straffespark. Smått utrolige første skudd på mål etter knappe 75 minutter. Liverpools minst dårlige.

Xherdan Shaqiri4

Endelig kom Shaqiri i spill igjen. Angrepet skrek etter bevegelse. Rakk å få et gulkort da han stoppet en Southampton-spiller på en farlig kontring. Fikk til lite.

James Milner

Erstattet Alexander-Arnold tretten minutter før slitt. Ble taklet hardt av Walcott, uten at det ble verken frispark eller kort. Kladdingen i det offensive spillet fortsatte selv med bursdagsbarnet på banen. Lyktes som sin forgjenger på høyreback med pent lite denne gang.