Fem ting om kampen:De regjerende mesterne er inne i en blindgate

Tidligere Liverpool-spiller Danny Ings påførte Jürgen Klopps lag sesongens andre ligatap, og Liverpool står nå med tre strake ligamatcher uten seier.

Det er av sine egne man skal ha det

Tidligere Liverpool-spiller Danny Ings ga Jürgen Klopps mannskap en tidlig kalddusj på St Mary's da han sendte Southampton i føringen med en lobb over Alisson Becker etter svakt forsvarsarbeid av Trent Alexander-Arnold.

Dødballekspert James Ward-Prowse la et utmerket frispark inn i feltet, og Ings utnyttet det svake markeringsarbeidet til Trent og sendte ballen i en bue over Alisson og inn i nettmaskene før to minutter var spilt.

Dette var Ings sitt 29. ligamål siden starten av forrige sesong, og hans 50. Premier League-mål på 124 kamper. Denne scoringen, som kom etter ett minutt og 51 sekunder, var for øvrig hans raskeste Premier League-scoring.

Scoringen ble kampens eneste, og Ings sørget dermed for at Southampton tok sin første seier over Liverpool siden mars 2016.

SCORET MOT SIN GAMLE KLUBB: Danny Ings ga Southampton ledelsen allerede etter ett minutt og 51 sekunders spill.

Svak førsteomgang - litt bedre de siste 45

Liverpool skapte ikke en skikkelig målsjanse før på overtid i første omgang, da Mohamed Salah headet et innlegg fra Sadio Mané over etter et godt oppbygd angrep.

Før dette var det svært lite å skrive hjem om for Liverpool-spillerne på besøk på sydkysten. Southampton var nærmere 2-0 enn Liverpool utligning før dette skjedde.

Det virket som Liverpool-spillerne ble tatt på senga av Southamptons aggressive press, og gjestene fikk smake sin egen medisin de første 45 minuttene.

Innbytter Nathan Tella, som kom inn for en skadet Moussa Djenepo etter en drøy halvtime, var svært nær å doble ledelsen etter 41 minutter, da Ings stusset ballen videre til ham. Tella fintet bort Fabinho og forsøkte å skru ballen i lengste hjørnet, men lærkula strøk, heldigvis for Liverpool, på utsiden av stolpen.

Etter pause viste Liverpool friskere takter, men slet også da med å skape klare målsjanser.

ROPTE PÅ STRAFFE: Thiago Alcantara var en av de som protesterte mest på at Liverpool ikke fikk straffespark.

VAR-sjekk gikk ikke Liverpools vei - muligens snytt for to straffespark

Åtte minutter ut i annen omgang ropte Liverpool-spillerne på straffespark, og reprisene viste at ballen tydelig gikk i hånda på Stephens. Likevel lot dommerteamet det passere etter en VAR-sjekk. Dette var en situasjon som ville kvalifisert til et klart straffespark tidligere i sesongen.

Etter en times spill ropte Liverpool igjen på straffespark. Walker-Peters var på etterskudd og taklet Mané på vei inn i feltet. Sistnevnte gikk i bakken etter en klar kontakt, men dommer Marriner mente det ikke var noen forseelse, og situasjonen ble merkelig nok ikke sjekket av VAR.

FRA START:: Thiago spilte fra start for andre gang i sin Liverpool-karriere.

Thiago og Ox fra start - men virket rustne

Thiago Alcantara fikk sine første minutter på to og halv måned da han kom inn som innbytter mot Newcastle. Mot Southampton var han tilbake i startoppstillingen, i det som kun var hans andre kamp fra start for Liverpool.

Samtidig startet Alex Oxlade-Chamberlain sin første kamp for sesongen, etter kneskaden han fikk under preseason.

Disse to utgjorde midtbanetroikaen sammen med Georginio Wijnaldum.

Thiago fikk ingen god start på kampen, da han forårsaket frisparket som førte til at Southampton tok ledelsen før to minutter var spilt.

Ingen av midtbanespillerne klarte å sette sitt preg på de første 45 minuttene, og Thiago fikk også et tidlig gult kort. Både Thiago og Ox virket rustne, og sistnevte ble byttet ut til fordel for Xherdan Shaqiri før timen var spilt. Thiago spilte seg litt opp i andre omgang.

MIDTSTOPPER: Kaptein Jordan Henderson startet som midtstopper for første gang på over ett år.

Fem midtbanespillere i startoppstillingen - to av dem som midtstoppere

Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain og Georginio Wijnaldum var altså tilbake i startoppstillingen mot Southampton, og erstattet Curtis Jones, Nathaniel Phillips og James Milner i forhold til laget som startet mot Newcastle i romjulen.

Tre midtbanespillere og en stopper ut, og tre midtbanespillere inn med andre ord, og dermed ble kaptein Jordan Henderson trukket ned som midtstopper sammen med Fabinho. Dermed spilte Liverpool med sine fem beste midtbanespillere fra start, to av dem i forsvarsrekka som midtstoppere, og tre på midtbanen.

Jürgen Klopp har dermed benyttet seg av 41 ulike midtstopperpar etter at han kom til Liverpool! Sist Henderson startet en kamp som midtstopper var sammen med Joe Gomez under semifinalen i klubb-VM mot Monterrey i desember 2019.

Liverpool har stilt med 10 ulike midtstopper-par på 17 Premier League-kamper denne sesongen!