Ny debutant: Disse starter mot Preston

11 endringer fra storseieren over Manchester United, og stor kveld for Harvey Blair.

27. okt 2021 kl 19.37Øystein Tronstad

Det er klart for fjerde runde av Carabao Cup, eller ligacupen som vi er vant til å si her i Norge.

Liverpool har fortsatt den sterke sesongstarten med å vise fantastisk form den siste perioden. Ikke minst ble Manchester United torpedert hele 5-0 på Old Trafford så sent som søndag kveld. Sånn sett er det naturlig med flere endringer i dag, og et helt nytt lag.

For spillere som Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson, Mohamed Salah og Sadio Mané er det en velfortjent frikveld.

Hjemmelaget har slitt litt og ligger helt nede på 19.-plass i Championship, men på Deepdale er de ubeseiret på syv kamper. I forrige ligacuprunde slo Liverpool Norwich med 3-0, den gang gjorde Klopp ni endringer, og Preston overvant Cheltenham med 4-1. I siste ligakamp ble det 1-1 hjemme mot Stoke City.

Ekstra interessant er det med 19-årige Sepp van den Berg som er utlånt fra Liverpool til nettopp Preston, hvor han har fått mye tillit hos trener Frankie McAvoy. Nederlenderen er med fra start.

Kveldens store nyhet er at Jürgen Klopp gir 18-årige Harvey Blair sin seniordebut. Angriperen får med seg jevnaldrende Tyler Morton, som spiller sin første kamp fra start for Liverpool.

Blair er en rask angriper med et blikk og en fot for mål. Han kom til Liverpool fra Manchester United som U12-spiller, og har vært en del av U18-laget. I oktober 2020 skrev han sin første proffkontrakt med klubben.

Dette sa Jürgen Klopp om debutanten(e):

– Gode fotballspillere. Tyler har dere kanskje sett allerede, han spilte andre omgang mot Norwich, og gjort det svært godt. Han hadde en full preseason med oss. Harvey kom sent inn i troppen, viste seg frem på de yngre lagene og var bra på trening, så vi tenkte at vi skulle gi han muligheten.

Preston er uten kaptein Alan Browne på grunn av suspensjon. Det betyr at 30-åringen Greg Cunningham værer kapteinsbindet i hans fravær. For Liverpool er det Joe Gomez som leder troppene.

«The Lilywhites» er også uten Ched Evans, Josh Murphy, Connor Wickham, Izzy Brown og Matthew Olosunde på grunn av skader. Formasjon en ser ut til å være en 3-5-2.

Preston - Liverpool har avspark 20:45 og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Lagoppstillingene

Liverpool: Adrián, Neco Williams, Joël Matip, Joe Gomez, Kostas Tsimikas, Tyler Morton, Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain, Harvey Blair, Takumi Minamino, Divock Origi

Benk: Liam Hughes, Marcelo Pitaluga, Ibrahima Konaté, Roberto Firmino, Diogo Jota, Elijah Dixon-Bonner, Nathaniel Phillips, Owen Beck, Conor Bradley

Preston: Rudd, Sepp van den Berg, Cunningham, Lindsay, McCann, Rafferty, Hughes, Ledson, Maguire, Barkhuizen, Potts

Benk: Iversen, Bauer, Huntington, Storey, Earl, Whiteman, Johnson, Sinclair, Riis Jakobsen