Alt du trenger å vite før cupkampen mot Preston

Les deg opp før møtet med Preston i ligacupen.

Klokken 20.45 i kveld spiller Liverpool bortekamp i ligacupen. Motstander er Championship-laget Preston, og kampen spilles på Deepdale, der det er plass til drøyt 23.000 tilskuere på tribunen.

Liverpool har scoret tre mål eller mer i ni bortekamper på rad og vil forsøke å fortsette den scoringsfesten i kveld. 

Dette er fjerde runde, eller åttendedelsfinale om du vil, av sesongens Carabao Cup. 

I denne saken har vi samlet alt du trenger å vite før kampen. Bla deg gjennom forhåndsstoffet og lad opp til kamp!

Hva sier managerne?

– Liverpool er en av de største klubbene i verden. De har en fantastisk historie, og for øyeblikket har de en av de beste trenerne i verden. Jeg tror ikke det er særlig tvil om det, sier Preston-manager Frankie McAvoy til iFollow PNE.

– De er strålende. Du ser pasningsspillet, bevegelsene, de tre på topp er utrolige, og selv de som ikke får spilletid er fantastiske spillere. Det spiller ingen rolle hvem de stiller med, det blir uansett en formidabel kamp. 

McAvoy tror ikke det blir en lett kamp selv om Liverpool kommer til å stille reservepreget.

– Det er bare å se til forrige runde, da de stilte med det folk sier var et andrelag, og de slo likevel Norwich 3-0 på bortebane, så vi er klar over hvilken oppgave vi står overfor. Dette blir en enorm utfordring for oss.

– Det er ingen som levner oss noen sjanse, men du vet aldri hva som kan skje. Det er en cupturnering, og vi vil gi alt, sier han. 

Les mer om hva Preston-manageren sier i denne saken.

Som vi har sett før når det er ligacup, lot Jürgen Klopp også denne gangen sin assistent Pep Lijnders ta seg av pressekonferansen før kamp. Assistenten var som alltid snakkesalig, detaljert, engasjert og interessant da han møtte pressen. 

Han ble spurt om ligacupen nedprioriteres av Liverpool.

– Vi prioriterer å være god i kamp nummer én, kamp nummer ni og kamp nummer 38. Den eneste måten vi kan gjøre det er å være stabile i måten vi spiller på, måten vi trener på, og på restitusjon og å bruke troppen vår. Spillerne må være friske og raske. Det er viktig å ha friske ben. Spillerne må være klare til å presse og spille på vår måte. Det skal vi gjøre også i cupen, sier han.

– Vi er vant til å spille hver tredje eller fjerde dag. Hvis du vil oppnå store ting må du fokusere på de små tingene. Vi må forberede laget og spillerne som skal møte Preston. Vi forbereder oss ikke noe annerledes om vi spiller mot Preston eller mot Man United. 

Han ble også spurt om det blir mange unge spillere i lagoppstillingen.

– Jeg kan ikke si noe om lagoppstillingen, det ville ikke vært lurt. Det jeg vil si er at akademiet vårt hele tiden produserer nye spillere, og i hver landslagspause bruker vi god tid til å se på dem, så vi har alltid kontroll. Det kommer alltid noen overraskelser. Vi gir unge spillere sjansen. Før kampen mot Norwich sa jeg at de unge spillerne ikke vil svikte oss. Og det gjorde verken Conor Bradley, Tyler Morton eller Kaide Gordon. Disse spillerne har hjerte og spiller med våre verdier, sier Lijnders.

Alt som ble sagt på pressekonferansen kan du lese her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Liverpool har hele fem midtbanespillere ute med skade. Harvey Elliott, Fabinho, Thiago, Naby Keita og James Milner er ute til denne kampen. Det samme er Caoimhin Kelleher, som er syk, og Kaide Gordon, som ikke har rukket å trene nok etter sin skade. 

Preston må klare seg uten Izzy Brown, Alan Browne, Ched Evans, Josh Murphy og Connor Wickham. Alistair McCann og Matthew Olosunde er tvilsomme.

Hvordan har det gått så langt?

Preston er ikke inne i sin beste periode. De står med to seiere, hele seks uavgjort og to tap på sine siste ti ligakamper. Etter helgens 2-0-tap borte mot Blackpool er de nede på 19. plass i Championship med 15 poeng etter 14 kamper. 

I ligacupen har det vært fin flyt i møte med klubber fra League One og League Two. I første runde slo de Mansfield 3-0 på bortebane, før Morecambe ble slått 4-2 i runde to - også det på bortebane. I tredje runde vant de 4-1 hjemme mot Cheltenham.

Liverpool har på sin side ikke tapt siden bortekampen mot Real Madrid 6. april. Det har med andre ord vært et godt halvår og en enda bedre sesongstart. Vi nevnte ni bortekamper på rad med tre scoringer eller mer.

En av de bortekampene var mot Norwich i ligacupens tredje runde. Det endte med 3-0-seier etter to scoringer av Takumi Minamino og en av Divock Origi. Liverpool kom ikke inn i cupen før i runde tre.

Sist Liverpool møtte Preston var i FA-cupens tredje runde den 3. januar for snart 13 år siden. Da vant et Liverpool ledet av Rafael Benitez 2-0 takket være scoringer av Albert Riera og Fernando Torres. Det siste målet kom helt på tampen av kampen. Før den kampen må vi helt tilbake til 1962 for å finne møter mellom lagene.

Hvem skal starte?

Kveldens lagoppstilling kommer trolig mellom 19.30 og 19.45, og det er alltid spennende hvem Jürgen Klopp og hans team går for i ligacupen. Med alle skadene på midtbanen blir han kanskje nødt til å bruke noen han gjerne skulle hvilt inn mot helgen. 

Vi har våget oss til å spå følgende lag: 

Adrian - Neco Williams, Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Kostas Tsimikas - Alex Oxlade-Chamberlain, Tyler Morton, Curtis Jones - Sadio Mané, Divock Origi, Takumi Minamino.

Som alltid har vi også bedt leserne stemme frem hvem de ønsker skal starte. Folkets lag finner du her

Hva skal du lese før kampen? 

Utlånte Sepp van den Berg håper å på tøffest mulig motstand når han skal spille mot sine lagkamerater i Liverpool. Han har fått tillatelse til å spille kampen, og i den forbindelse har han snakket med Goal i et fint intervju som du kan lese her

Hvem av dagens Liverpool-spillere har scoret flest mål for klubben i ligacupen? Det er ikke Mohamed Salah, ikke Sadio Mané, ikke Roberto Firmino og ikke Diogo Jota. Les hvem det er i denne saken.

Vi nevnte skadesituasjonen på Liverpools midtbane og hvordan det ser litt skummelt ut med tanke på det tette kampprogrammet. Heldigvis er flere av dem på vei tilbake

Det må jo også være lov å se litt tilbake på helgens begivenheter på Old Trafford. Kampanalysen etter 5-0-seieren kan vi anbefale.

Men hva med dømmingen? Hjemmelagets stygge spill kunne ført til flere skader. Er det på tide at dommerne tar et oppgjør med seg selv?  

Hvordan kan du følge kampen?

Preston - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).