Vi fulgte pressekonferansen: – Kan ikke si noe om lagoppstillingen

Vi fulgte pressekonferansen før møtet med Preston.

26. okt 2021 kl 12.35Jens Bessesen

Velkommen

Hei og velkommen til livedekning av pressekonferansen foran onsdagens ligacupkamp borte mot Preston.

Assistentmanager Pep Lijnders skal være på plass klokken 13.

Lijnders er på plass - har kommet med skadeoppdatering

Før pressekonferansen har Lijnders kommet med skadenytt om fem spillere.

Må spillerne ned på jorden før i morgen?

– Vi gikk for de tre poengene og klarte det. Det er ikke større enn det. Det var en historisk kveld, men manageren har allerede snakket så mye om det at det er ikke mer å si. Og nå kommer neste kamp.

Skadeoppdatering

Les mer om skadene i denne saken.

Snakker om VAR

På spørsmål om skaden til Naby Keita sier Pep Lijnders at han vil snakke om VAR. 

– Det er en stor fordel at man kan gå tilbake og se på situasjonen, for det kan beskytte spillerne. Det var en stygg takling, men heldigvis hadde ikke Naby foten i gresset, så det er bare en smell.

Er ligacupen laveste prioritet?

– Vi prioriterer å være god i kamp nummer én, kamp nummer ni og kamp nummer 38. Den eneste måten vi kan gjøre det er å være stabile i måten vi spiller på, måten vi trener på, og på restitusjon og å bruke troppen vår. Spillerne må være friske og raske. Det er viktig å ha friske ben. Spillerne må være klare til å presse og spille på vår måte. Det skal vi gjøre også i cupen. 

Har Sepp van den Berg fått tillatelse til å spille?

– Selvsagt bør han spille. Hvis du vil være kokk må du være mye på kjøkkenet. Hvilken beskjed ville vi sendt til spillere på lån om de ikke fikk spille? Jeg er i kontakt med ham. Dette er det han trengte. Nå spiller han i en annen posisjon, men kjemper i Championship. Du er klar for mye etter å ha klart deg i den ligaen, så vi ser frem til pre-season neste år.

Er det noe nytt taktisk som gjør at dere scorer så mye denne sesongen?

– Det har å gjøre med hvordan laget spiller. Du kan ikke bare bedømme det på selve målet. Det handler om hvordan vi spiller ut bakfra og hele pakken. Kvaliteten til fronttrioen, de er kliniske. Hvis du scorer i rette øyeblikk, kan kamper som mot Manchester United skje. Noen ganger handler å forbedre seg om å gå «back to basics». Det har vært bra for mange av spillerne å få godt med hvile mellom sesongene. 

Ibrahima Konaté - hva ser trenerteamet i han?

– Veldig bra gjort av Ibou. Det er ikke lett å komme inn mot United. Hvis du snakker om Man United, snakker du om fart, og de er også kliniske. Det er ikke lett å kontrollere farten til Rashford, Greenwood, Bruno og Ronaldo i boksen. Han hadde kontroll sammen med Robbo, Trent og Virgil. Det var toppklasse. Han er et beist. Hvis du spiller med en høy forsvarslinje trenger du fart i bakre rekker, og vi har fire midtstoppere med bra fart. 

Hvordan var stemningen i garderoben søndag?

– Alle hørte lyden på tribunen i Madrid da Atletico scoret 2-2. Slik lyd var det i garderoben vår på søndag. Jeg tror de kunne høre oss i Liverpool.

Hvordan flytter man fokus til Preston-kampen?

– Vi er vant til å spille hver tredje eller fjerde dag. Hvis du vil oppnå store ting må du fokusere på de små tingene. Vi må forberede laget og spillerne som skal møte Preston. Vi forbereder oss ikke noe annerledes om vi spiller mot Preston eller mot Man United. 

Får vi se flere unge spillere mot Preston?

– Jeg kan ikke si noe om lagoppstillingen, det ville ikke vært lurt. Det jeg vil si er at akademiet vårt hele tiden produserer nye spillere, og i hver landslagspause bruker vi god tid til å se på dem, så vi har alltid kontroll. Det kommer alltid noen overraskelser. Vi gir unge spillere sjansen. Før kampen mot Norwich sa jeg at de unge spillerne ikke vil svikte deg. Og det gjorde verken Conor Bradley, Tyler Morton eller Kaide Gordon. Disse spillerne har hjerte og spiller med våre verdier. 

– Noen ganger søker du på gull. Forrige sesong brukte vi Fabinho og Henderson i jakten på midtstoppere, så satt vi på Nathan og Rhys. Derfor kom vi på tredjeplass. 

Kaide Gordons skade

– Han hadde sin første treningsøkt på en stund i går. 

Minamino og Origi - uheldige som ikke har fått spille mer?

– Divock er toppscoreren vår i cupen. Det jeg liker med Taki og Divock er at de trener med alt de har selv om de ikke har fått sjansen. De ser skarpe ut.

– Divock er en av verdens beste avsluttere. Det handler om å få han i riktig posisjon. 

– De forrige sesongene har vist at vi trenger alle spillerne. Plutselig må du spille tre-fire kampene. Alle må være klare. Du må trene som de gjør hvis du vil spille for en stor klubb. 

– Taki passer perfekt i vår startoppstilling. Det viktigste er å trene hardt og skarpt så du er klar når sjansen kommer. 

Hva kan ungguttene lære av å trene med seniorene?

– Unge spillere trenger mye trening, mye positiv energi og kamper. Det hjelper når det er mange gode spillere rundt deg som viser vei. Så lenge seniorene hjelper dem og utvikler dem, vil fremtiden deres være god. Det liker jeg med stabiliteten i klubben vår. 

Det var alt

Det var alt fra Pep Lijnders. Vi takker for følget.