Eldste lagoppstilling siden 50-tallet

Snittalderen på Liverpool-laget som startet mot Atletico Madrid var den høyeste siden 1953.

20. okt 2021 kl 21.07Jens Bessesen

Alisson Becker (29), Trent Alexander-Arnold (23), Joel Matip (30), Virgil van Dijk (30), Andy Robertson (27), Naby Keita (26), Jordan Henderson (31), James Milner (35), Mohamed Salah (29), Roberto Firmino (30), Sadio Mané (29).

Snittalderen på laget som startet tirsdagens Champions League-kamp mot Atletico Madrid var på hele 29 år og 130 dager, skriver Michael Reid i Opta. Det er det eldste laget Jürgen Klopp noensinne har stilt med som Liverpool-manager. 

Ikke siden en kamp mot Newcastle i september 1953 har Liverpool stilt med en eldre førsteellever. Da var snittet på like over 30 år. 

Mange jevngamle

Samtlige spillere som startet tirsdagens kamp har vært i klubben lenge - Naby Keita var den «ferskeste» i laget» - og han kom sommeren 2018. 

Med lite utskiftning i førstelaget er det naturlig at snittalderen kryper oppover. En rekke av nøkkelspillerne er nå rundt 30 år gamle, og det er kun James Milner (35) som trekker snittet nevneverdig opp, mens Trent Alexander-Arnold er med på å trekke det ned. 

Flere ganger det siste året har Klopp kommet med nye toppnoteringer hva gjelder snittalder på førsteelleveren. 

Med en snittalder på 27,3 år på startoppstillingene denne Premier League-sesongen, er Liverpool ligaens femte «eldste» lag. Yngst er Arsenal, med en snittalder på 24,2 år, ifølge Transfermarkt.

Unge spillere i bakhånd

Tallene gir kanskje noe grunn til bekymring for Liverpool-supporterne, men trøsten er at det er et kobbel av unge spillere i bakhånd. På benken mot Atletico finner vi blant annet følgende: 

Caoimhin Kelleher (22), Joe Gomez (24), Diogo Jota (24), Ibrahima Konate (22), Kostas Tsimikas (25), Neco Williams (20) og Fabinho (27). 

I tillegg 20 år gamle Curtis Jones og 18 år gamle Harvey Elliott ute med skade, mens tenåringer som Kaide Gordon og Tyler Morton allerede har fått sin førstelagsdebut denne sesongen. 

Et generasjonsskifte vil nok snart komme. Spørsmålet er om den etablerte og meritterte gjengen som slo Atletico Madrid 3-2 har flere trofeer på lager før yngre krefter for alvor slipper til.