Tidenes sesongstart fra fronttrioen

Salah, Mané og Firmino er giftigere enn noen gang.

Tolv kamper ut i sesongen har Liverpools fronttrio Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané scoret hele 24 mål - tall de ikke har vært i nærheten av siden trioen ble etablert da Salah kom til klubben i 2017. 

Statistiker Andrew Beasley fant etter helgens kamp mot Watford frem tall som viste hvor mange mål fronttrioen hadde scoret etter elleve kamper, og inneværende sesong er den klart beste. De fire foregående sesongene hadde trioen levert henholdsvis 13, 10, 13 og 12 scoringer på sesongens første elleve kamper. 

Plusser vi på de to fra Salah i tirsdagens seier over Atletico Madrid på Wanda Metropolitano, er fasiten 24 scoringer på tolv kamper i alle turneringer. Tar vi med scoringene fra Diogo Jota, Takumi Minamino og Divock Origi i regnestykket, har angrepsspillerne til Liverpool scoret hele 30 mål allerede denne sesongen.

Salahs fantastiske start

Antall mål Firmino, Mané og Salah har scoret til sammen etter elleve kamper i alle turneringer: 

  • 2017/18: 13 på 2225 minutter totalt
  • 2018/19: 10 på 2,596 min.
  • 2019/20: 13 på 2,450 min.
  • 2020/21: 12 på 2,047 min.
  • 2021/22: 22 på 1,923 min.

Kilde: Andrew Beasley

Salah er den som leder an med tolv mål på sine elleve kamper så langt denne sesongen. Han er toppscorer i Premier League og ett mål unna å være det også i Champions League. Han har i tillegg levert fire målgivende pasninger. 

Firmino nærmer seg allerede tall fra i fjor

Det mest oppsiktsvekkende er formen til Roberto Firmino, som de siste sesongene ikke har vært kjent for å være den mest notoriske målscoreren. 

2019/20 endte med tolv mål på 50 kamper i alle turneringer. I ligaen og Champions League scoret han ti mål på til sammen 46 kamper. 

2020/21-sesongen var heller ikke særlig effektiv. Fasit ble ni mål på 47 kamper i alle turneringer. 

I FORM: Målene renner inn for Roberto Firmino.

I FORM: Målene renner inn for Roberto Firmino.

Nå nærmer han seg allerede tallene fra de to foregående sesongene. Så langt står han med seks mål på bare åtte kamper denne sesongen - godt hjulpet av helgens hattrick mot Watford. 

Og seks mål på åtte kamper sier ikke en gang alt, for det er kun i to kamper han har spilt 90 minutter. Det betyr et snitt på scoring hvert 55,5 minutt. Det utrolige snittet kan selvsagt ikke vare ut sesongen, men det lover uansett godt, spesielt når vi vet at det forrige sesong gikk over 400 minutter i snitt for hver Firmino-scoring.

Mané leverer jevnt og trutt

Salah står altså med tolv av de 24 scoringene til fronttrioen denne sesongen, mens Firmino og Mané til sammen har de tolv andre med seks scoringer hver. 

Mané virker også å være tilbake i god, gammel scoringsform denne sesongen. Fem mål på åtte kamper er fasiten i Premier League. Ett mål på tre kamper har det blitt i Champions League. 

Forrige sesong scoret senegaleseren totalt 16 mål i alle turneringer - elleve i Premier League, tre i Champions League og to i FA-cupen. 

Han er altså bare én scoring unna å være over halvveis når det gjelder antall ligascoringer, og det bare etter åtte kamper. 

Liverpools giftige fronttrio virker å være tilbake i scoringsform - for øyeblikket er de bedre enn noen gang.