«De serverte oss en moderne klassiker»

Den engelske sportspressen har gjort et hederlig forsøk på å oppsummere den vanvittige fotballkampen på Wanda Metropolitano. Dette skriver de om Liverpools sterke borteseier.

Den britiske sportspressen var alle stresset over én ting: hvordan i alle dager får man presset alt dramaet inn i en kort kamprapport? De har prøvd.

Dette skriver de engelske avisene etter Liverpools vanvittige møte med Atletico Madrid på Wanda Metropolitano, som endte med 3-2-seier til Klopps menn.

«En Alfred Hitchcock-thriller»

«Det var ikke første gang på denne stadion Mohamed Salah fikk Liverpool-supporterne til å smile fra straffemerket», skriver Paul Joyce i the Times, med henvisning til Liverpools seier over Tottenham på Wanda Metropolitano i Champions League-finalen 2019.

«Men mens han holdt hodet kaldt fra 11 meter, overalt rundt ham mistet Atletico Madrid-spillerne besinnelsen på en kveld med ustanselig drama og nok overraskelser til å ligne en Alfred Hitchcock-thriller.»

ISKALD: Mo Salah gjorde ingen feil fra straffemerket, til tross for et voldsomt trøkk rundt ham.

ISKALD: Mo Salah gjorde ingen feil fra straffemerket, til tross for et voldsomt trøkk rundt ham.

«Da dommeren blåste av kampen, løp en rasende Diego Simeone rett ned tunnelen, og ignorerte Jürgen Klopp, som vinket sarkastisk i hans retning da alle slags følelser kom boblende til overflaten.»

«Liverpool tok en tidlig tomålsledelse før 15 minutter var spilt men sløste bort ledelsen da Antoine Griezmann skjøt to ganger før pausen. Franskmannen ble deretter utvist for et høyt spark på Roberto Firmino i det 52. minuttet.»

«Noen øyeblikk etter Salahs straffe – et mål mer konvensjonelt enn åpningsmålet han ble kreditert for og med det ble den første Liverpool-spilleren til å score i ni kamper på rad – ble vertene tildelt et straffespark. Tilbudet om hjelp for de ti mennene ble med rette trukket tilbake da reprisene viste at innbytter José Giménez jukset og forsøkte å vinne straffespark med latterlig filming.»

«Da støvet la seg, var dette en seier som opprettholdt Liverpools feilfrie start i gruppe B. En seier i omkampen på Anfield om fjorten dager vil forsegle veien til utslagsrundene med to kamper igjen.»

«En moderne klassiker»

«Historiebøkene vil si at dette var en rekordkveld for Mo Salah», skriver Ian Ladyman for Daily Mail. «Egypteren scoret to ganger og ble den første Liverpool-spilleren til å finne nettmaskene i ni kamper på rad. Det er en bemerkelsesverdig prestasjon fra Anfield utrolige spiss.»

«Men tall forteller oss ikke alt vi trenger å vite om kamper som dette, kvelder når fotballen presenterer seg som det mest spennende, uforutsigbare som noen av oss kanskje noensinne vil kjenne på. Nok en gang, etter den spennende utslagskampen på Anfield i mars 2020, presenterte disse to lagene oss for en moderne klassiker. Mål, hektiske og plutselige vendinger, kontrovers.»

Ladyman skriver at Simeones oppførsel etter kampen var helt forståelig, da slike oppgjør svir å tape, og at det er fristende å skylde på dommeravgjørelser.

«Sannheten er at Griezmanns røde kort vippet kampen i favør Liverpool. Atletico hadde kommet tilbake fra å ligge under med to mål og rystet Liverpool. Griezmann hadde attpåtil scoret målene. Men en annen sannheter at det var riktig avgjørelse å gi han marsjordren, og det var også riktig å ta tilbake straffesparket.»

UDISKUTABELT: Det var lite å si på det røde kortet til Antoine Griezmann.

UDISKUTABELT: Det var lite å si på det røde kortet til Antoine Griezmann.

Til tross for seieren var det ikke et veldig kontrollert Liverpool.

«Dette var i stor grad en ufullstendig opptreden fra Klopps lag og Manchester United, som venter på Old Trafford, vil ikke bli veldig nedslått. Liverpool forsvarte seg ikke godt her.»

«Men ingen vil huske det i årene som kommer heller. De vil bare huske hvordan alt dette fikk dem til å føle. Noen ganger er det ingenting som kan nærme seg det i det hele tatt.»

«Hjulpet av VAR»

«VAR kom til Liverpools unnsetning da Atletico Madrids ti menn ble fratatt et sent straffespark i femmåls-thriller», skriver Sam Wallace i sin overskrift i the Telegraph. «En episk kamp, like mye for sine feil som sine briljante øyeblikk. Likevel var det en kjent historie: den ble vunnet for Liverpool av den ustanselige Mohamed Salah. Men han må selv innrømme at det var bare halve historien da dette slaget mellom to europeiske taktikkere – det pragmatiske, kraftfulle Atletico og deres pasningsglade gjester – ga oss en av de store kampene i gruppespillet i Champions League.»

«For Diego Simeone, mesteren av kontroll, var dette første gangen hans Atletico hadde sluppet inn tre mål på hjemmebane i Champions League.»

«En seier borte hos de spanske mesterne er en seier å sette pris på – uansett hvor kaotisk omstendighetene er.»

«Da støvet hadde lagt seg var det klart at det store bildet var fortsatt det samme. Liverpool hadde mesteparten av ballen – 75% ballbesittelse faktisk – men Atletico spilte sin del av dramaet. Simeones lag spiller på kanten av det som er lov, og det har sine konsekvenser», skriver Wallace, med Griezmanns høye støvel i tankene.

«Selv Alisson ble påvirket av kaoset»

«Salah ble den første mannen i klubbens historie til å score i ni kamper på rad med det første og siste målet i en tidvis vanvittig kamp», skriver Carl Markham i the Independent. «I mellomtiden hadde en suveren Naby Keita-volley gitt gjestene en tidlig 2-0-ledelse, før Antoine Griezmann scoret to og så ble utvist da 38. minutter gjenstod.»

SEIERSMÅLET: Jordan Henderson og Mohamed Salah feirer sistnevntes mål, som vant kampen for Liverpool.

SEIERSMÅLET: Jordan Henderson og Mohamed Salah feirer sistnevntes mål, som vant kampen for Liverpool.

«Før kampen innrømmet Jürgen Klopp at han ikke liker Diego Simeones spillestil men da han sa det kunne han neppe forutse det som skulle utspille seg i Madrid.» Liverpool tok en tidlig ledelse og dominerte ballinnhavet men hadde ikke full kontroll.

«Dette var ikke det motstandsdyktige, defensive hjemmelaget som er Atleticos stereotype. Og som Klopp sa på mandag, Atletico «spiser deg opp» hvis du ikke er på ditt beste, og Simeones lag utnyttet seg av dårlig forsvarsspill fra 30. minutter og til pausen.»

Liverpool ble tatt på senga og det påvirket hele laget. «Selv den vanligvis uutslettelige Liverpool-keeperen så ut til å bli påvirket av kaoset, og løp ut for å klarere, bare for å sende ballen rett i Joel Matip, og var heldig da ballen kom tilbake til ham i stedet for Griezmann som lurte bak ham, klar for å trille ballen i åpent nett.»

«Ingenting var åpenbart lengre»

«Med 12 minutter igjen på en vill, morsom og uventet åpen kveld, sto Mohamed Salah ved straffemerket, tildelt en mulighet til å gi Liverpool-seier», skriver Sid Lowe i the Guardian. «Tomålsledelse etter 13 minutter, nå var det 2-2, og ingenting var åpenbart lengre. Utenom så klart egypteren som kaldt satt det som skulle bli vinnermålet i nettet.»

Etterpå kalte Jürgen Klopp kampen for en spesiell historie.

«Det var en historie med fem mål, et rødt kort og to straffespark, et i hver ende, en gitt og scoret fra, den andre gitt og så tatt tilbake igjen.»

Kampens første mål kom fra Mohamed Salah men det var noe usikkerhet rundt hvem som skulle krediteres.

««Mo Salah! Mo Salah”» sang bortesupporterne, og spissen fikk målet etter at det ble konkludert med at ballen gikk via Geoffrey Kondogbia og ikke James Milner.»

«Ledelsen ble doblet da Trent Alexander-Arnolds innlegg ble slått ut av Felipe til Naby Keita som hamret inn en volley som føyk forbi Jan Oblak.»

«Liverpool dominerte totalt. De hadde 80% av ballen, ledet med to mål og var kjappere i alt. Men det var ikke nok. Thomas Lemar tok seg forbi Keita etter en kort corner, fant Koke og hans skudd skiftet retning via Griezmann. Simeone ble en dirigent. Koke viftet også med armene, og krevde en reaksjon.»

KUNNE SMILE TIL SLUTT: Etter en himla spennende fotballkamp var det Jürgen Klopp som kunne smile til slutt.

KUNNE SMILE TIL SLUTT: Etter en himla spennende fotballkamp var det Jürgen Klopp som kunne smile til slutt.

Reaksjonen fikk de, da Wanda ble en heksegryte, og det ga utslag på banen.

«Felix vendte vekk Keita og gled ballen gjennom. Da Virgil van Dijk snudde seg for å se etter den, så han bare Griezmann som rykket forbi, kontrollerte førstetouchet og sendte ballen i hjørnet. Simeone pumpet med knyttnevene, Wanda var et villt sted. Atletico var i fyr og flamme.»

«Dette var litt av en kamp. Både Oblak og Alisson måtte gjøre viktige redninger i løpet av de første tre minuttene etter pausen, men kampen endret seg da Griezmann løftet beinet etter en høy ball og knottene traff Roberto Firmino i ansiktet.»

Mens Simeone ventet på at ballen skulle gå ut av spill så han kunne sende tre nye menn med friske ben inn på banen, fikk Liverpool sitt straffespark.

«Diogo Jota jaget ball og Hermoso jaget Jota og på klønete vis dro han ned. Salah scoret, og tre menn inn ble til fire da Suarez også ble kastet utpå.»

Suarez trodde han skulle få muligheten til å utligne kort tid etter da Atletico ble tildelt et straffespark.

«Dommeren ble kalt til skjermen mens Suarez sto og ventet. Daniel Sitert så nok og konkluderte med at Giménez hadde filmet.»