Et manglende håndtrykk fikk mye oppmerksomhet– Jeg tror ingen av oss er fornøyd med måten vi reagerte på

Jürgen Klopp måtte gang på gang svare på et håndtrykk som aldri skjedde. Diego Simeone har ikke for vane å ta managere i hånden.

20. okt 2021 kl 09.39Arild Skjæveland

Foran et fullsatt Wanda Metropolitano, for første gang i turneringen siden Liverpool sist var der for halvannet år siden, ble Diego Simeone sitt lag påført et sjeldent tap. De er ubeseiret i fire år på hjemmebane i Champions League. «Hjemmetapet» deres mot Chelsea i turneringen forrige sesong, var i en kamp som ble spilt i Romania.

Etter seks veldig lange og nervøse overtidsminutter, blåste endelig Daniel Siebert av kampen på Wanda Metropolitano tirsdag kveld. Liverpool hadde vunnet 3-2, og har ni poeng av ni mulige i «dødens gruppe» i årets Champions League-gruppespill.

Det som umiddelbart fikk mest oppmerksomhet, var at Atleticos trener løp rett i garderoben så snart dommeren blåste av. Etter å ha oppildnet hjemmesupporterne og spillerne sine i to timer, tok han ikke Jürgen Klopp i hånden for å takke for kampen. Liverpools manager svarte med å peke mot Simeone, og vinke. Det gjorde at de to måtte svare på mange spørsmål om det manglende håndtrykket.

– Situasjonen er klar – jeg ønsket å ta ham i hånden, men det ville han ikke. Reaksjonen hans var ikke riktig, men min var heller ikke så god, svarte Klopp til BT Sport i det første intervjuet etter kampen.

– Vi er begge følelsesmennesker, så når vi ser hverandre neste gang vil vi definitivt ta hverandre i hånden som at ingenting har skjedd. Han var ikke sint på meg, men på kampen og verden, og det er ikke noe mer i det, sier Klopp.

Han ble langt mer irritert da han senere av en annen journalist ble beskyldt for å være sint.

Simeone pleier ikke å takke for kampen

Det har alltid fått oppmerksomhet i England når managere ikke takker for kampen. Spesielt mellom Arsene Wenger og José Mourinho ble det en gjenganger.

Petter Veland, som følger spansk fotball tett, skriver på Twitter at dette er noe Simeone alltid gjør, og at det skyldes overtro.

«Simeone løper alltid som en kylling i garderoben etter kampslutt. Noen ganger glad, noen ganger mindre glad. Men alltid uten å takke motstanderens trener for kampen. Det gjør han enten i garderoben eller via assistenttrener. Overto», skriver Viaplay-kommentatoren.

Simeone fikk selv spørsmål om det på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg tar ikke alltid den andre manageren i hånden etter kampen, fordi jeg ikke liker det. Slik jeg ser det er det ikke bra verken for vinneren eller taperen – men når jeg ser ham nå, vil jeg hilse på ham uten at det er problem, forklarte Simeone ifølge The Mirror.

Slik oppsummerte Simeone selve kampen.

– Det var en tøff kamp, mot en motstander som spiller en stor kamp. De vinner vanligvis kamper med mange mål. Vi startet ikke kampen slik som vi hadde ønsket, og etter at det andre målet gikk inn, kom vi i gang slik vi ønsket. Vi hadde sjansene til å ta ledelsen, og spilte bra i andreomgang. Keeperen deres gjorde gode redninger.

Han hadde ingen store protester til Antoine Griezmanns røde kort etter kampen.

– Som sist da vi spilte mot Milan, fikk en av deres spillere rødt kort. Dommeren kan tolke ting på ulike måter, men det eneste viktige er hva dommeren så.