Da Liverpool landet i Madrid var det én overraskelse i troppen

20-åringen var på prøvespill i andre klubber i sommer.

19. okt 2021 kl 12.36Arild Skjæveland

I 2015 ble Elijah Dixon-Bonner hentet fra Arsenals akademi. Han hadde spilt for London-klubben siden han var niåring, og hadde vært kaptein for England U16.

Han imponerte tidlig for U18-laget, som den gang var ledet av Steven Gerrard, og debuterte for U23-laget i 2017/18-sesongen. I februar 2018 signerte han sin første proffkontrakt med klubben, og var samme vår en del av laget som vant FA Youth Cup.

– Jeg og min far er Liverpool-supportere. Han er en veldig stor Liverpool-fan, så teknisk sett hadde jeg ikke noe annet valg helt fra jeg var født! Jeg elsker klubben. Det er en flott klubb, med stor historie og gode supportere. Jeg nyter hvert øyeblikk, sa han til Liverpoolfc.com i april i fjor.

Dixon-Bonner har de siste sesongene spilt for U23-laget, og fikk sin debut for førstelaget i 1-0-seieren over Shrewsbury Town i FA-cupen i 2020. Da kom han inn på overtid og erstattet Harvey Elliott.

Var på prøvespill

Midtbanespilleren har flere ganger hatt kapteinsbindet for U23-laget, og signerte en ny kontrakt med klubben i november 2019.

I sommer kunne han forlatt Liverpool. I slutten av juli dukket han opp i en treningskamp Portsmouth hjemme mot Bristol City, der han var en av sju spillere som var på prøvespill.

HampshireLive rapporterte at 20-åringen hadde fått klarsignal fra Liverpool om at han kunne gå til «Pompey» og spilt League One-fotball på Fratton Park denne sesongen – men Portsmouth valgte til slutt å gå for andre løsninger.

Han forlot aldri klubben, og kom tilbake til høsten. Han har spilt fem kamper i Premier League 2, og to kamper i EFL Trophy denne sesongen.

Med til Madrid

Vi har sett 20-åringen på treningsbilder sammen med førstelaget ved flere anledninger denne sesongen, og på den åpne treningsøkten før avreise til Madrid kunne vi se at han var tilstede.

At han skulle bli med til Madrid og være med i kveldens kamptropp var en større overraskelse.

Jürgen Klopp må klare seg uten Thiago Alcantara, Curtis Jones og Harvey Elliott til denne kampen, og da åpnet det seg en plass for en ekstra midtbanespiller. Dixon-Bonner var ikke registrert i den opprinnelige Champions League-troppen, men ifølge thisisanfield.com ble han registrert på B-listen på mandag.

Atletico Madrid - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.