– Scoringer er viktigere for Salah enn for meg

James Milner tar med seg mye positivt fra seieren i Madrid.

20. okt 2021 kl 17.42Jens Bessesen

– Det er ikke lett å spille her, mot et godt organisert lag med lidenskapelige supportere og en lidenskapelig manager. Det handler ikke bare om fotballen, men også om atmosfæren. Så å komme her og ta med seg tre poeng er bra gjort, sier visekaptein James Milner etter seieren mot Atletico Madrid tirsdag kveld. 

35-åringen startet på midtbanen for andre kamp på rad og fortsatte det gode spillet. I tillegg var han frempå da kampens første mål ble scoret - et mål han først ble kreditert for, før Mohamed Salah fikk det. Milner gikk ut på Twitter og beroliget toppscoreren med at han ikke ville kreve å få målet tilbake.

– Foten min hang der! Men scoringer er viktigere for Mo enn for meg. Det er enda et spesielt mål for Mo, og han scoret på straffespark i tillegg da han var under press, sier Milner til liverpoolfc.com.

Foten av gasspedalen

Liverpool fikk en drømmestart og ledet 2-0 etter bare 13 minutter, men vertene slo kraftig tilbake og scoret to ganger ved Antoine Griezmann før pause. Etter hvilen virket det som spanjolene skulle fortsette å kjøre kampen, men da tomålsscoreren ble utvist, svingte momentum igjen i favør Liverpool.

Milner sier laget ikke klarte å følge opp den gode starten og at de ble straffet for det. 

– Det er sånt som kan skje mot lag på dette nivået, og når atmosfæren er slik. Hvis du tar foten av gasspedalen eller gjør en feil, blir du straffet. Det var det som skjedde. Vi hadde full kontroll før vi begynte å gjøre feil, og da kom de tilbake i kampen, sier Milner. 

Han skryter av hvordan laget reiste seg og sikret seieren i andre omgang. 

– Det er ikke lett å gå inn til pause når motstanderen føler at de har tatt over kampen, så at vi klarte å snu det var veldig tilfredsstillende, sier han.

– Jobben er ikke gjort

Visekapteinen kan nå smile over en gruppetabell som viser at Liverpool har ni poeng etter tre kamper. De nærmeste forfølgerne, Porto og Atletico, har fire hver, mens AC Milan står uten poeng så langt. 

Med seier hjemme mot Atletico på Anfield i neste runde vil avansementet til åttendedelsfinale være sikret. 

– Vi må fremdeles gjøre jobben, for ni poeng er ikke nok. Målet er å gå videre som gruppevinnere, og vi har satt oss selv i en god posisjon i det som er en tøff gruppe, sier Milner. 

Neste stopp er Old Trafford for møtet med Manchester United søndag.

– Nå kommer kampene tett som hagl, så vi må bare fortsette å prestere som vi gjør nå‚ sier Milner.