– Når jeg nå får disse pausene, gjør det underverker med tanke på å lade batteriene

Nå som Trent Alexander-Arnold er skadefri igjen, er James Milner høyaktuell for en plass på midtbanen når Liverpool gjester Vicarage Road.

13. okt 2021 kl 11.28Einar Kvande

James Milner trakk seg fra videre landslagsspill allerede i 2016, for å fokusere fullt og helt på klubbkarrieren. Det kan bli tungen på vektskålen i forhold til spilletid i kamper som kommer rett etter landskampbolker, som den mot Watford på lørdag.

– Jeg prøver å reise bort når det er mulig. Det er så intenst når vi er på treningsfeltet, og vi får ikke så mange fridager. Så det er godt å reise bort litt. Forandring fryder. Vi gjør uansett jobben vi skal gjøre, og holder oss i form. Men det er hyggelig med en pause fra intensiteten på treningsfeltet og kamper hver tredje dag, beretter Milner når han blir spurt av Liverpoolfc.com hva han driver med når de andre spillerne er opptatt med landslagsspill.

– Når du kommer tilbake føler du deg klar for en ny intens periode. Det er til stor hjelp for meg.

– Jeg spilte på landslaget i mange år, så jeg vet hvor hardt det er. Når jeg nå får disse pausene, gjør det underverker i forhold til å lade batteriene. Vi holder oss selvsagt i form, og er klare til innsats når vi kommer tilbake, legger han til.

– En solid start

Liverpool ligger på andreplass på tabellen, poenget bak Chelsea, foran møtet med Claudio Ranieris Watford.

– Vi har fått en solid start. Vi vet at vi kunne ha prestert bedre i enkelkamper, og vi har kanskje avgitt poeng vi ikke likte å avgi, men vi har skaffet oss en god plattform for resten av sesongen.

– Det er alltid vanskelig i begynnelsen av sesongen, når du bare spiller noen få kamper før det blir en ny periode med landskamper. Det er vanskelig å finne rytmen, forteller veteranen.

– Mange av våre spillere reiser bort for å spille landskamper, hvor de må spille i andre systemer og slike ting. 

– Vi har havnet i en vanskelig Champions League-gruppe, i tillegg til at vi har hatt en tøff start i ligaen. Alle kamper i Premier League er vanskelige. Så vi har fått en solid start, men vi vet vi kan spille enda bedre, og det er mye vi må forbedre oss på.

Ny manager gjør Watford uforutsigbare

På lørdag er altså Watford motstander. Et Watford som for første gang vil bli ledet av deres nye manager, Claudio Ranieri.

– Det ser ut til å skje med oss hele tiden at lag bytter manager før vi møter dem. Det gjør den mer uforutsigbare, konkluderer Milner.

– Watford på Vicarage Road er alltid vanskelig, uansett om de er i knallform eller akkurat har skiftet manager. Lag som har slitt, ønsker å få snudd trenden. Det er kanskje litt mindre press på dem nå. Folk forventer at vi skal vinne denne kampen. Dermed er det mindre press på dem. De kan gå ut på banen med senkede skuldre. 

– Deres nye manager kan komme til å forandre på mange ting, men han behøver ikke å gjøre det. Det er vanskelig å vite. Det gjør det vanskeligere for oss. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, og forberede oss så godt vi kan på hvordan vi tror de vil spille. Alt er opp til oss selv egentlig.