Steve Bruce fikk sparken

Han blir den andre Premier League-manageren som må forlate jobben denne sesongen.

20. okt 2021 kl 11.33Arild Skjæveland

Onsdag formiddag bekrefter Newcastle United at Steve Bruce har forlatt klubben. Klubben skriver at det er etter gjensidig samtykke – noe klubber ofte gjør når de sparker en manager og de har blitt enig om en sluttpakke. Det har blitt rapportert at han får en sluttpakke på hele åtte millioner pund.

Han ledet laget mot Tottenham i helgen, i den første kampen etter oppkjøpet fra Saudi-Arabias statlige investeringsfond. Det var hans kamp nummer 1000 som manager – og en kamp Tottenham til slutt vant 3-1.

Bruce har vært manager for Newcastle i over to år, etter at han tok over fra Rafa Benítez. Han har ledet klubben til 13. og 12. plass i Premier League, men laget ligger nå på nedrykksplass, og har nylig fått styrtrike nye eiere som skal satse tungt på å ta klubben til toppen av engelsk og europeisk fotball.

– Dette er en klubb med en utrolig støtte, og jeg håper at de nye eierne kan ta klubben fremover til der vi alle ønsker at den skal være. Jeg ønsker alle lykke til for resten av sesongen og tiden fremover, sier Bruce.

Greame Jones skal lede laget midlertidig, og i lørdagens bortekamp mot Crystal Palace. Newcastle skriver i en pressemelding at de jobber med å finne en permanent ny manager.

Steven Gerrard, Frank Lampard, Eddie Howe og Paulo Fonseca har blitt linket til jobben.

Den andre som fikk sparken

Bruce var lenge bookmakernes favoritt til å være den første som mistet jobben i Premier League denne sesongen, men Watford kom dem i forkjøpet og sparket Xisco Munoz tidligere denne måneden. 

Etter at Bruce også har fått sparken, er faktisk Ole Gunnar Solskjær den som gir lavest odds hos bookmakerne som neste Premier League-sjef som får sparken. Han er Liverpools neste motstander, når de røde drar til Old Trafford på søndag.

Sean Dyche er den eneste manageren som har sittet lenger i en Premier League-klubb enn Jürgen Klopp. Han har vært Burnley-manager i åtte år og 354 dager. Klopp har nå seks år og 11 dager som Liverpool–sjef. Han har sittet nest lengst av managerne i Premier League – og bare fire har vært lenger i jobb i det engelske ligasystemet.