Bekreftet: Solskjær ferdig som manager i Manchester United

Ole Gunnar Solskjær har fått sparken.

Det nærmer seg tre år siden at Ole Gunnar Solskjær ble kunngjort som den overraskende etterfølgeren til José Mourinho i managerstolen i Manchester United. Portugiseren hadde fått sparken etter et 3-1-tap på Anfield, og inn kom Solskjær for å få klubben tilbake på sporet etter noen magre år uten Alex Ferguson. 

Nå bekrefter klubben at nordmannen er ferdig i jobben etter en lang rekke svake resultater. Michael Carrick tar over jobben på midlertidig basis før en ny manager er på plass.

Solskjær fikk en pangstart på livet som manager i klubben, og en seiersrekke ble satt i gang med en gang. Høydepunktet i den første sesongen var et smått mirakuløst avansement mot PSG i Champions League, mens det i Premier League endte med en sjetteplass. 

Skrev under treårskontrakt i sommer

Påfølgende sommer, i 2019, fikk Solskjær lov til å begynne å bygge sitt lag, og store penger ble brukt på spillere som Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka. Bruno Fernandes ble hentet i januar 2020. Sesongen endte med en tredjeplass, hele 33 poeng bak Liverpool, og semifinaler både i ligacupen, FA-cupen og Europa League. 

2020/21 ble den beste sesongen til Solskjær som manager, da han ledet laget til andreplass i Premier League med 74 poeng - tolv bak byrival City. I Champions League ble det exit i gruppespillet, noe som førte til en mulighet til trofé i Europa League, men der ble det finaletap mot Villarreal.

Inn mot denne sesongen ble laget styrket voldsomt samtidig som Solskjær skrev under på en ny treårskontrakt. Raphael Varane og Jadon Sancho ble kjøpt inn, før den gamle helten Cristiano Ronaldo ble hentet inn mot slutten av vinduet. Men selv om portugiseren har scoret mange mål, har det blitt få poeng. De syv siste kampene under Solskjær endte med bare fire poeng og noen stygge smeller, blant annet 0-5 hjemme mot Liverpool. Den siste dråpen kom da Watford vant 4-1 på Vicarage Road.

Solskjær har møtt Jürgen Klopp og Liverpool syv ganger i løpet av tiden som United-manager. Det har endt med én seier, tre uavgjort og tre tap. Seieren kom i FA-cupen i januar.