Premier League nekter å la klubbene gjennomføre draktstunt for veldedighet

Premier League sier de ikke kan støtte draktstuntet klubbene hadde planlagt å gjennomføre Boxing Day.

Klubbene i Premier League har i samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Shelter gått med på et stunt der alle lag skulle spille med bortedrakter på årets Boxing Day. Shelter er en organisasjon som hjelper de hjemløse, og de har tatt kontakt med klubbene om kampanjen #NoHomeKit. Ideen er å spille i bortedrakter mens hjemmedraktene som skulle blitt brukt blir signert av spillerne for så å bli auksjonert bort, og at pengene skal gå til inntekt for organisasjonen.

Ni klubber, inkludert Liverpool, spiller hjemmekamp på årets Boxing Day, men ifølge Sky Sports har Premier League sagt at de bare kan glemme å ta på seg bortedrakten selv om det er for et godt formål.

«Premier League mottar mange forespørsler fra veldedighet hver sesong, men vi har ikke anledning til å støtte alle fra sentralt hold», skriver ligaen i en uttalelse ifølge Sky Sports.

«Klubber står i sin fulle rett til å støtte veldedige saker, og vi oppfordrer til dette, gitt at det gjøres i henhold til Premier Leagues regelverk.

Ifølge Sky Sports har English Football League støttet kampanjen.

Viktig budskap

Kampanjedirektør hos Shelter, Osama Bhutta, mener #NoHomeKit-kampanjen bærer et viktig budskap. 

– Siden starten på pandemien har mer enn 180.000 husholdninger mistet sitt hjem. Mange av dem er familier med barn som gjemmes bort i fryktelige midlertidige hosteller. Derfor snakker vi med fotballsamfunnet for å dra i gang kampanjen, sier han.

– No Home Kit er en Boxing Day-kampanje der klubber og supportere bytter ut hjemmedraktene med borte- eller tredjedrakten. Dette vil være en kraftfull støtteerklæring til de som ikke lever i trygge hjem, sier han.

Premier League har havnet i en storm av kritikk etter sin avgjørelse, og spørsmålet er om de vil føle seg forpliktet til å snu før vi nærmer oss høytiden. 

Liverpool møter Leeds på Anfield på Boxing Day.