Klopp justerer taktikken for å få mest mulig ut av Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold er blitt en viktigere og viktigere spiller for Liverpool, og Jürgen Klopp avslørte under dagens pressekonferanse at han har justert lagets taktikk for å utnytte høyrebackens spisskompetanser til fulle.

Trent Alexander-Arnold gjorde sitt andre mål for sesongen da Newcastle ble slått 3-1 torsdag kveld. Høyrebacken har også sju målgivende pasninger denne sesongen, noe som er like mange som han hadde i løpet av 36 kamper forrige sesong. Fortsetter scouseren i samme assist-tempo vil han knuse sin personlige rekord på 13 målgivende da Liverpool vant ligaen i 2019/20.

Alexander-Arnold har denne sesongen trukket hyppigere innover i banen enn han gjorde tidligere, noe som har gitt hans spill en ny dimensjon. 

– Han har bare tatt neste steg i utviklingen. Vi tilpasser vårt spill til hans spisskompetanse. Hans egenskaper passer som hånd i hanske med våre nye planer, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Han befinner seg hyppigere i ulike posisjoner på banen enn i begynnelsen av karrieren, fordi han er blitt en mer moden spiller. Han er fortsatt høyreback, og skal selvsagt delta i forsvarsspillet vårt, men han er også høyreving, nummer 8, nummer 6, og en playmaker. Han har mange ulike roller hos oss nå, og han liker det. Men det er ikke enkelt. Han er fortsatt ung, og vi er inne i en intens periode.

Ikke hans beste kamp

Klopp synes ikke Alexander-Arnold spilte opp mot sitt beste mot Newcastle, men han scoret ett av sine beste mål noensinne.

– Selv på en kveld der ikke alt fungerte som det skulle for ham, så spilte han en avgjørende rolle.

23-åringen fra West Derby er halvveis på veien til å matche sin mestscorende sesong, 2019/20, men Klopp er mer opptatt av andre ting enn scoringene som Alexander-Arnold bidrar med. 

– Han ønsker å score flere mål, men jeg tror ikke han står opp om morgenen og lurer på hvordan han skal score sitt neste mål. Det handler om å forbedre hans spill, og han har tiden på sin side for å bli enda bedre. Det er mye han kan forbedre. Han kan bli bedre til å lese spillet og ta bedre valg. Det er så mange områder han kan forbedre seg på, selv om han allerede er en verdensklasse-spiller.

Scoringen mot Newcastle var en suser av et langskudd, selv Liverpool-legenden Steven Gerrard ville ha vært stolt av.

– I oppveksten så han nok Steven Gerrard gjøre slike mål som dette, og han vet han har en ganske god skuddteknikk selv, så da ønsker du å score slike mål som dette. Men han kommer ikke i slike posisjoner som dette 20 ganger i løpet av en kamp, hvor han får muligheten til å score mål som dette. Han kan fort måtte vente i fem år til før han scorer et slikt mål igjen, for det er ikke hans naturlige posisjon.