– Det blir merkelig med Steven på gjestenes innbytterbenk

Han vokste opp med Steven Gerrard som Liverpool-ikon og kaptein. Derfor synes den unge høyrebacken at morgendagens kamp blir litt merkelig.

Lørdag ettermiddag får vi se Steven Gerrard på gjestenes innbytterbenk på Anfield for aller første gang, når han besøker Merseyside med sitt Aston Villa. 

Trent Alexander-Arnold vokste opp som Liverpool-supporter, og så Gerrard briljere som klubbens ubestridte leder ute på banen. I morgen vil de to være på hvert sitt lag, og Alexander-Arnold innrømmer at det føles litt merkelig.

– Det blir rart. Det vil bringe mange minner tilbake for fansen. Det blir bra for ham å returnere til hvor alt utspant seg for ham personlig. Som spillere kan vi ikke la følelsene løpe løpsk. Han er en person som har hatt stor innflytelse på min karriere. Jeg så ham, og beundret ham. Men i morgen må jeg legge de følelsene tilside, og fokusere på kampen. Det handler om å vinne kampen, så kan vi fokusere på de følelsene etter matchen, sier høyrebacken til Liverpools offisielle nettside.

– Vi ønsker å vinne kampen, og vi vet vi har en sjanse til å klare å få med oss de tre poengene, legger han til.

Den store helten

Alexander-Arnold innrømmer at han har mange gode minner fra Gerrards Liverpool-karriere.

– Han var en inspirasjonskilde. En som fikk mye til å skje. En jeg så enormt mye opp til. Han var hjertet og sjelen i klubben i mange år. En som representerte alt som Liverpool sto for som klubb.

– Han var en det var vanskelig å komme utenom. Jeg tror selv motstanderens fans, og folk som ønsket å hate ham, måtte respektere det han gjorde ute på banen. Han viste en stabilitet over lang, lang tid som få andre spillere kunne matche. Det var mye jeg beundret ved ham da jeg vokste opp.

Beundringen er imidlertid gjensidig, da Gerrard snakket varmt om Alexander-Arnold mens høyrebacken var akademispiller. 

– Han var på akademiet for å ta trenerutdanningen sin mens jeg var akademispiller. Det var fint å få innsikt i hvordan han levde, og hvordan han så på spillet. Det var viktig for meg å lære av ham. Det var fint å få stille ham spørsmål fra tid til annen, og lære av ham. Det er ikke så mange som får sjansen til å møte sine helter i ung alder, og bli trent av dem. Det betydde svært mye for meg, og jeg er takknemlig for at jeg fikk det.

Gerrard har virkelig fått skikk på Villa, som hadde tapt fem kamper på rad da han tok over. Med scouseren ved roret er det blitt tre seire på fire kamper.