Steven Gerrard har holdt sin pressekonferanse:– Jeg skjønner det blir litt bakgrunnsstøy

Aston Villa-manageren sier han alltid vil være Liverpool-supporter.

Alles øyne vil i helgen være rettet mot Steven Gerrard, når den tidligere Liverpool-kapteinen returnerer til Anfield som Aston Villa-manager. I formiddag holdt scouseren sin pressekonferanse på Bodymoor Heath.

– Jeg holdt lovnaden min om at jeg aldri skulle spille mot Liverpool. Jeg skjønner at det blir litt bakgrunnsstøy nå som jeg kommer tilbake etter å ha vært så mange år i klubben, sa Gerrard om å møte Liverpool som manager.

– Kampen gir meg et smil om munnen. For det første har jeg et godt forhold til mange i Liverpool. Jeg hadde en fantastisk tid der. Jeg er en lokal gutt, Liverpool var laget jeg holdt med gjennom hele oppveksten, og jeg vil selvsagt alltid være Liverpool-supporter.

– Men samtidig gleder jeg meg til å få sjansen til å reise dit for å bryne meg på et godt lag, en god manager, og jeg får muligheten til å forsøke å vinne kampen. Det er mitt eneste fokus.

– Bakgrunnsstøyen handler om at folk gleder seg til dette. For meg handler det om å forberede laget på best mulig vis, for å få et positivt resultat for Aston Villa. Det er hva jeg kommer til å gjøre. Alle inne på stadion kjenner meg godt nok til å vite hvordan jeg er, og hva jeg reiser til Anfield for.

Takknemlig for sjansen han fikk av Klopp

Gerrard ble også spurt om forholdet sitt til Jürgen Klopp.

– Jeg spilte for Jürgen Klopp under en oppvisningskamp i Australia, og det føltes faktisk som han var min manager i ett døgn. Det var en fantastisk opplevelse. 

– Jeg tror ikke jeg behøver å snakke mer om Jürgen Klopp. Jeg tror verden vet hvilken fantastisk trener han er. Han har alltid vært fantastisk med meg, veldig støttende, og han har gitt meg mange gode råd i overgangen fra rollen som spiller til å bli manager.

– Han ga meg muligheten til å lede Liverpools juniorlag, noe jeg alltid vil være takknemlig for. Men både han og jeg vet at når avspark tas i helgen, så kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for at laget mitt skal få et så godt resultat som mulig mot hans lag. Slik er jeg, og det er slik jeg går til kampen.

Ings tilbake i full trening

Gerrard kastet også lys over skadesituasonen til Villa.

– Det var et par spillere som fikk smeller under gårsdagens trening, men jeg tror de som gjorde det vil bli klare til kampen. Morgan Sanson følte seg ikke bra, men vi har fått gode nyheter i dag om at han vil være tilbake i trening. Vi har en økt til før kampen. 

– Bertrand Traore og Leon Bailey er ute. Bertie vil være ute et par uker til, mens Leon først vil være tilbake etter jul en gang. Bortsett fra de to, så er helsesituasjonen i troppen god. 

– Det er fint å ha Danny Ings tilbake i full trening. Det har gitt oss et løft. Han gir oss mer krutt i støvlene. Nå har vi tre kamper på en uke, der vi må vurdere hvordan vi bruker ham.