Frelseren!

Slik beskriver Ingolf Olsen i Aston Villas norske supporterklubb Steven Gerrard.

– Akkurat nå er han frelseren. Det er det ingen tvil om, sier daglig leder Olsen i AVSC Norway til Liverpool.no.

Villa hadde tapt fem kamper på rad da styret i Birmingham-klubben fant ut at det var en tide med en oppgradering i managerstolen. Ut forsvant Dean Smith, og inn kom Liverpool-legenden Steven Gerrard, som hadde hatt stor suksess med Glasgow Rangers i Skottland.

– Den største og viktigste forskjellen er at vi har begynt å vinne fotballkamper igjen. Vi gikk fra fem tap på rad til å vinne tre av fire kamper, slår Olsen fast.

Tre stykker som har blomstret

I første kamp ble Brighton slått 2-0, før det ble borteseier med 2-1 mot Crystal Palace. Manchester City ble deretter for sterke og vant 2-1 på Villa Park, før Birmingham-klubben slo tilbake med seier over Leicester forrige helg - også det 2-1. 

– Gerrard har ikke gjort merkbare endringer i taktikk og formasjon, men vi er blitt mer kyniske. Tar vi ledelsen, så gis den ikke bort igjen. Han har strammet opp både organisering og press. Vi ser ut som et lag igjen, fortsetter Olsen.

– Gerrard har også fått noen spillere som har vært ut og inn av laget til å blomstre. Tyrone Mings er tilbake på sitt beste etter en dårlig periode under Dean Smith. Gerrard har også benyttet Marvelous Nakamba sentralt på midtbanen. En spiller som virkelig har hatt godt av et managerskifte etter å ha vært ut og inn av laget. Ashley Young har også plutselig begynt å levere varene igjen under Gerrard. 

– Vi trodde vel ikke at Nakamba og Young skulle være to av de som skulle være med å snu en negativ trend.

Aston Villa er nede på 10. plass på tabellen med 19 poeng, men kun tre lag har vært bedre enn Villa siden Steven Gerrard tok over som manager for Birmingham-klubben. I tillegg til City og Liverpool er det tredje laget Tottenham. Olsen er imdlertid ikke spesielt optimistisk foran lørdagens kamp på Anfield.

– Dette blir en tøff kamp for oss, og blir det poeng er det en bonus. Mot lag som Liverpool og City er det ingen krise om det ikke blir poeng, og alt du får er en bonus. Spesielt på bortebane er det tøft mot slike motstandere, sier Olsen. 

– Vi reiser til Anfield med selvtillit, med tre av fire vunnet, og vi vil prøve å gjøre det så vanskelig som vi kan, sa Gerrard forrige helg.

Liverpool-legenden er klar på at hjemmelaget er favoritter på Anfield.

– Jeg vil bare dra dit og forsøke å vinne, og ta det vi kan. For vår del så konkurrerer vi ikke med Liverpool, med tanke på det nivået vi begge er på for øyeblikket, men vi vil definitivt dra dit og gi alt vi har, sa Gerrard.

Sier de riktige tingene

Olsen sier seg fornøyd om scouseren klarer å lede laget til en sluttplasssering over midten på tabellen, og beskriver det som veldig bra om Birmingham-klubben kan klare seg å blande seg inn i kampen om en plass i europacupene. 

– Det er veldig jevnt i ligaen fra 6-7. plass og ned til 16. plass. Nå har det gått i overkant bra for oss en stund, og etter Liverpool-kampen har vi noen på papiret enkle kamper, så jeg er litt spent på hvordan det går videre frem mot januar nå. 

VILLA-FAN: Daglig leder i Aston Villas norske supporterklubb, Ingolf Olsen, sammen med Liverpool-legenden Kevin Keegan.

VILLA-FAN: Daglig leder i Aston Villas norske supporterklubb, Ingolf Olsen, sammen med Liverpool-legenden Kevin Keegan.

– Er dette bare et blaff? Er det korttidseffekten av at en ny manager tar over vi ser, eller klarer Gerrard å stabiliere oss på et høyere nivå på sikt? Selv om han gjorde det bra i Skottland, har han fortsatt litt å bevise som manager. Men ikke misforstå meg, de fleste Villa-supportere er svært godt fornøyd med å ha fått Gerrard som manager.

– Noen er selvsagt skeptiske til at han kan forsvinne til Liverpool på sikt, men samtidig innser vi jo at dersom Liverpool vil ha ham, så betyr det at han har gjort en god jobb i Villa. Da vil han ha gjort det strålende i den tiden han er her. Og det må vi jo være glade for.

– I intervjuene han har gitt har han sagt alle de rette tingene. Han er flink til å si det supporterne vil høre, og virker som en kar som har hodet på rett plass. Derfor er det få Villa-fans som er skeptiske til ham. Sportslig har det som nevnt gått over all forventning så langt, og jeg tror at de fleste nå er glade for at vi er kvitt Dean Smith, selv om enkelte mente at han fortjente litt lenger tid.

– Det er en ting vi har merket oss, og det er at Gerrard er flinkere enn Smith til å gjøre endringer underveis i kampene hvor vi spiller dårlig. Da tar han og staben hans tak som vi ikke så Smith evne å gjøre. Vi ser at det blir gjort endringer kjapt i slike situasjoner. Vi har ikke spilt festfotball under Gerrard, men har som nevnt blitt mer kyniske. Gerrard sa han skulle få slutt på tapsrekken, og har holdt det han lovet, avslutter Olsen.

Liverpool - Aston Villa spilles på Anfield lørdag klokken 16.00. Kampen blir vist direkte på TV 2 Sport Premium