– Steven tar aldri snarveier

Liverpool-kaptein Jordan Henderson beskriver Aston Villa-manageren som en vinnerskalle.

For første gang i sitt liv skal Steven Gerrard forsøke å slå Liverpool. Det håper mannen som tok over som Liverpool-kaptein etter Gerrard, Jordan Henderson, at scouseren ikke klarer. Men Hendo gleder seg virkelig til oppgjøret på Anfield lørdag ettermiddag.

Henderson og Gerrard var lagkamerater i fire år, og Hendo vet at Villa har fått tak i en målbevisst og dyktig manager. 

– Alle vet hva Steven betyr for Liverpool FC og våre supportere, så jeg er sikker på at han vil få en vidunderlig mottakelse. En slik mottakelse som bare er de største legendene forunt å få, skriver Henderson i sin faste spalte i Liverpools kampprogram.

– Jeg vet det har vært litt diskusjon om hvordan Steven vil agere når han kommer hjem igjen, men de som ikke vet det har ikke fulgt med på fotball de par siste tiårene. Steven var en vinner som spiller, og nå er han en vinner som manager. Han vil komme til Anfield for å vinne. Så enkelt er det. Vår jobb er å sørge for at det ikke skjer.

– Jeg var så heldig å få trene sammen med ham under de siste årene hans som Liverpool-spiller, og jeg vet at det eneste som driver ham er å være på vinnerlaget.

– Han er ikke sentimental, men det er ikke vi heller, og det vil ikke Steven forvente heller. 

Tillater ikke snarveier

Henderson beskriver kampen mot Villa som en stor utfordring.

– Villas resultater siden Steven tok over sier alt. De kommer heller ikke som noen overraskelse for noen som har jobbet sammen med ham. Er det noe han alltid krever, så er det at alle gir alt.

– Som ung spiller i Liverpool innprentet han meg dette. Jeg så hvordan Steven oppførte seg, motiverte seg og forberedte seg, og det hadde svært stor innflytelse på meg.

– Han tillot ikke at folk tok snarveier, og alle steiner skulle snus. Dersom det var noe som kunne forbedre deg som spiller eller Liverpool som lag, så måtte det gjøres. Ingenting annet var akseptabelt. Dette vil det være mange Villa-spillere som har merket seg nå. Og det vil være til deres fordel at de har en leder som kan inspirere dem på så mange vis.

Gerrard har med seg en stab i Villa med en Liverpool-fortid, i Gary McAllister, Tommy Culshaw, Mick Beale og Jordan Milsom. 

– Steven har noen strålende folk rundt seg. Jeg kjenner nok Jordan best fra hans tid som trener her. Folk som ham er helter i kulissene, sier Henderson.