Kapteinen ble rost opp i skyene etter 4-1 seieren:– Jeg bruker Henderson som eksempel for unge fotballspillere

Det var mange som ble mektig imponert over hvordan Liverpool-kapteinen spilte i går kveld.

Jordan Henderson stilnet sine siste kritikere i Merseyside-derbyet mot Everton i går kveld. Først scoret han et flott mål med venstrefoten, før han spilte en fantastisk kamp mot de blå fra Liverpool.

Vi ga kapteinen ni på børsen og bestemannspris i går kveld. Det haglet også med lovord til Liverpools nr. 14 etter kampen på Goodison Park.

– Han er en managers drøm. Han er virkelig det. Han kan spille dypt, i 6-eren eller foran midtbanen, sa tidligere Everton-spiller Leon Osman i Amazon Prime-studioet etter kampen. 

Osman tror Henderson er fornøyd sin egen rolle i laget, hvor andre spillere kan være stjernene mens han er kaptein.

– Jeg tror at noen spillere har det i seg, og heller være en del av et større maskineri enn å være spilleren som skiller seg mest ut.

– Mo Salah vil være hovedmannen i dette laget, og Jordan Henderson er fornøyd med å lede, motivere, spille i sekseren når han bli spurt eller spille i åtteren når han bli spurt, sa Osman.

Steve McManaman ville også komme med en liten kommentar om Liverpools uvurderlige kaptein.

– Jo bedre Liverpool har blitt, jo mer har han utmerket seg, sa den tidligere Liverpool-spilleren.

EN GOD FØLELSE: Liverpool har tatt flere store trofeer med Jordan Henderson som kaptein.

EN GOD FØLELSE: Liverpool har tatt flere store trofeer med Jordan Henderson som kaptein.

– Fyren som løfter trofeet

Arsenal-legende Thierry Henry satt også i Amazon Prime sitt studio i går kveld. Han er en massiv fan av Liverpools kaptein.

– Han minner meg om Gareth Barry, James Milner. I starten trodde jeg ikke han kom til å bli den spilleren han er i dag.

– Han er ikke en fyr som blir først nevnt når det er snakk om Liverpool. Men jeg gjør det, og jeg gjør det når jeg snakker med unge fotballspillere, sa Henry etter derbyet på Goodison Park.

Henry mener at selv om alle vil bli Mohamed Salah må noen også være Jordan Henderson.

– Alle kan ikke være Mo Salah, alle kan ikke være Messi, men hvis du jobber hardt, tankene dine er i det og du er profesjonell, kan du bli Henderson. Fyren som løfter trofeet.

– Det er klart at Liverpool i lang tid ventet på det Premier League-trofeet. Han gjorde det, sa den tidligere storscoreren.

ROSER HENDERSON: Thierry Henry er veldig imponert over hva Liverpools kaptein har fått til i karrieren sin så langt.

ROSER HENDERSON: Thierry Henry er veldig imponert over hva Liverpools kaptein har fått til i karrieren sin så langt.

Stor fan

Jordan Henderson har vært en av Liverpools viktigste spillere i jakten på trofeer de siste årene. Han er sjeldent den spilleren som får mest oppmerksomhet eller heder, men han har vokst seg til å bli en katalysator for et Liverpool-lag som nå kjemper om de aller gjeveste trofeene. 

– Liverpool vant Champions League - han løftet den og jeg vet at mange ikke vil nevne han, men dette er fyren du kan prøve å kopiere. Jeg er enorm fan av ham.

James Pearce i The Athletic var også veldig imponert over Hendersons prestasjon mot Everton:

Fornøyd med seier og klar for hektisk program

Jordan Henderson scoret et mål og og la opp til et annet i 4-1 seieren på Goodison Park. Hovedpersonen selv er veldig fornøyd med hvordan laget presterer for tiden.

– Sjansene vi har skapt, ikke bare i kveld, men over de siste ukene har vært fremragende, men det defensive er også en viktig del av vårt spill. Vi forsvarer oss veldig bra i store deler av kampen og det gir oss en mulighet til å gå framover og skape sjanser, som vi gjorde, sa kapteinen til Amazon Prime etter kampen.

Gårsdagens mål var engelskmannens første mot The Toffees, og hans tredje for sesongen. 

– Det var en fin følelse. Jeg prøve bare å få en god kontakt med venstrefoten og styre den ned i hjørnet. Heldigvis gikk den inn.

Everton-seieren var en av mange kamper for Liverpool i desember. Nå venter åtte kamper på tretti dager. Det betyr at Henderson og co skal spille rundt en kamp hver fjerde dag den neste måneden. Det er en viktig periode i en Premier League-sesong som så langt er veldig jevn i toppen.

– Det er veldig jevnt (i toppen) for øyeblikket. Jeg vet at det er et kjedelig svar, men vi fokuserer på oss selv og den neste kampen. Spesielt i desember, for da er det så mange kamper som kommer. Det handler om å komme seg tilbake til neste kamp og bare få så mange poeng som mulig i denne perioden, sa Henderson.