Robertson er klar for den tøffe desember-måneden:– Vi vet hvor vi vil være, og det er innenfor flokken som kan vinne ligaen

Andrew Robertson åpner opp om hvordan det er å være fotballspiller når alle andre gleder seg til juletider.

Andrew Robertson var i fyr og flamme på Goodison Park i midtuken. Skotten leverte en god kamp defensivt og toppet prestasjonen med to målgivende pasninger. Nå venter sesongens tøffeste måned. I løpet av de neste 25 dagene skal han og resten av gutta spille åtte kamper.

Selv om måneden er en tøff påkjenning gleder skotten seg til å ta fatt på utfordringene som venter.

– Som fotballspillere elsker vi å spille kamper, og misforstå meg rett, det er en test! Det er en test på beina, en test på sinnet og i tillegg er det i forkant av jul. En høytid hvor alle rundt deg prøver å ha det hyggelig. Vi må holde fokus, sier Robertson i til Liverpool Echo i forkant av Wolves-kampen.

TUNG PERIODE: Robertson og co kom gjennom desembers første utfordring uten de store problemene.

TUNG PERIODE: Robertson og co kom gjennom desembers første utfordring uten de store problemene.

Alle vet hvor de er i januar

Desember er ofte en periode hvor flere trenere rullerer ekstra mye på laget. Robertson kniver for øyeblikket med Kostas Tsimikas om venstrebackplassen. Det blir nok muligheter til å vise seg fram for begge i de neste kampene. Skotten er klar i sin tale om hvor viktig kampene i desember er for å være med å kjempe om trofeer i slutten av sesongen.

– Vi må være på vårt beste (i denne perioden). Vi er den jagende flokken og vi er fortsatt bak Manchester City og Chelsea. Vi må fortsette å presse på og sørge for at de vet at de trenger å vinne hver eneste kamp. 

– Så lenge vi fortsetter å gjøre det vil vi være der eller i det sjiktet, sier 27-åringen. 

Robertson mener kampene i desember ofte styrer hvor lagene kommer til å kjempe resten av sesongen.

– Det er en travel periode, men etter denne perioden vil alle i Premier League vite hvor de er, enten det er i nedrykkskampen, i kampen om Europa-plasser eller om tittelen. Når du kommer gjennom denne perioden og du er i januar vet du hvor du står og hvor du vil være. 

PÅ SYKKELEN: Robertson og resten av Liverpool-troppen må gjennom mye restitusjon for å være klar til hver kamp.

PÅ SYKKELEN: Robertson og resten av Liverpool-troppen må gjennom mye restitusjon for å være klar til hver kamp.

Må utnytte deres feil

Skotten er ikke i tvil om hvor han vil være når klokken tikker over midnatt til 2022.

– Det er innenfor flokken som kan vinne ligaen. Vi ønsker å holde følge med dem, men Chelsea og Manchester City i god form også. 

I midtuken tok samtlige tittelkandidater tre poeng, men det var spennende helt til siste slutt for Chelsea og Manchester City. Robertson er klar for å utnytte alle poengtapene til rivalene.

– De ser ikke ut til å miste poeng, men hvis de gjør det må vi være klare til å utnytte det. Forhåpentligvis gjør og vi gjør det meste ut av det. 

– Vi har alle vært i gamet lenge nok, vi har alle spilt for denne klubben lenge nok og vi har konkurrert om trofeer lenge nok. Vi forstår standarden som kreves for å vinne hver eneste fotballkamp, sier Robertson.

Liverpool møter Wolverhampton på Molineux kl. 16.00 i dag. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.