– Som fotballspillere elsker vi å spille kamper, men det er krevende for beina og hodet

Venstrebacken reflekterer rundt det tette kampprogrammet og tittelkampen.

– Vi må være på vårt beste. Vi er i i gruppa som jakter og vi er fortsatt bak Manchester City og Chelsea, sier Andy Robertson til Liverpool ECHO.

– Chelsea og City klarte begge å vinne sine kamper i midtuka, så tette som de var, og vi er fortsatt etter dem. Så vi må fortsette å pushe og sørge for at de vet at de må vinne hver eneste kamp.

Krevende periode opp mot jul

27-åringen snakket med media etter den knusende derbyseieren mot Everton onsdag. Alt lørdag er det ny kamp og poeng i spill. 

– Vi går kamp til kamp. Som fotballspillere elsker vi å spille kamper, men ikke misforstå meg, det er krevende.

– Det er krevende for beina, for hodet, og i perioden frem til jul forsøker alle rundt deg å ha en hyggelig tid, og du må bare være fokusert.

Totalt spiller Liverpool hele ni kamper i desember. Syv av dem i ligaen.

– Det er en hektisk periode, men etter det så vet alle i Premier League hvor de er. Enten om det er nedrykkskamp, kjempe for Europa eller om du går for Premier Leauge-tittelen.

Tett program og ingen enkle kamper

Etter Wolves lørdag reiser Liverpool til Italia og Milano, hvor det er ny kamp alt tirsdag. Deretter er det tilbake til balløya og Steven Gerrard kommer til Anfield neste helg.

– Altså, vi har alle vært i gamet lenge nok, vi har alle spilt for denne klubben lenge nok, og vi har kjempet om trofeer såpass lenge at vi forstår hvilke standarder som kreves for å vinne hver fotballkamp.

RESTITUERER MELLOM SLAGA: Mohamed Salah og Andy Robertson tok det rolig på AXA Training Centre torsdag.

RESTITUERER MELLOM SLAGA: Mohamed Salah og Andy Robertson tok det rolig på AXA Training Centre torsdag.

– Premier Leagues skjønnhet er at det er ingen enkle kamper, og nå rett etter derbyet er det en veldig kort turnover.

I skrivende stund har ligaleder Chelsea 33 poeng. Manchester City er poenget bak. Liverpool har 31, og det er en luke på syv poeng ned til West Ham på 4.-plass. Gullracet ser ut til å stå mellom tre lag, tre farger og tre byer.

– Vi ønsker å holde følge med dem, Chelsea og Manchester City er åpenbart i god form også. De ser ikke ut som om de taper poeng, men om de gjør det, må vi være klare til å utnytte det.