Alt du trenger å vite før kampen på Molineux

Liverpool møter et gjerrig Wolverhampton-lag som ikke har sluppet inn på tre kamper.

Den 15. serierunden sparkes i gang kl. 13:30 i dag når West Ham tar imot Chelsea på London Stadium. To og en halv time etter Liverpools tittelutfordrer spiller sparkes Wolverhampton - Liverpool i gang, før Manchester City avslutter Premier League-dagen borte mot Watford. Det er duket for en heftig lørdagsrunde, med tre tittelkandidater i hovedrollene.

Jürgen Klopp har hatt god kontroll på ulvene de siste årene. Liverpool står med 15 av 15 poeng mot Wolves på de siste fem oppgjørene dem i mellom. Den forrige kampen endte 1-0, etter scoring av tidligere Wolves-spiller Diogo Jota. For nesten et år siden ble også Adama Traore og co slått 4-0 på Anfield. Vi må tilbake til 2010 for å finne sist gang Wolverhampton tok alle poengene i en Premier League-kamp mot de røde. Da bestod Liverpools backfirer av Glen Johnson, Martin Skrtel, Sotiris Kyrgiakos og Paul Konchesky. 

Hva sier managerne?

Bruno Lage tok over Wolverhampton-skuten før denne sesongen og har imponert i sjefsstolen på Molineux så langt. Ulvene ligger for øyeblikket på en 8. plass med 21 poeng på 14 kamper.

Portugiseren tror laget hans har en sjanse mot Liverpool.

– Det er et vanskelig lag å spille mot, men jeg tror vi har en sjanse og det er derfor jeg er stolt. Spesielt for mine spillere, med hvordan vi har angrepet de første 14 kampene. Det er dette som gjør meg glad og stolt før morgendagens kamp, sa Lage på sin pressekonferanse før kamp.

Han mener Liverpool er et av verdens beste lag for øyeblikket.

– Jeg vet ikke om de er det beste laget i verden, men de er blant de tre, fem beste, uten tvil. Manageren er der, de kjenner systemet, spillerne er der, de vet hvordan de skal spille og de spiller hver kamp med høy intensitet. 

Jürgen Klopp brukte deler av sin pressekonferanse på å skyte av sin portugisiske managerkollega. De to trenerne møtes for første gang i dag.

– Først av alt, et stort kompliment til kollegaen der, fordi det er svært imponerende. Det var ikke så lett å gå dit etter en lang periode med Nuno (Espirito Santo). Alt var etablert og bra, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– De hadde en stabil og tydelig måte å spille på, og han endret det i en god retning, dessverre. De er et ordentlig fotball-lag med en ordentlig spillestil.

Klopp er veldig imponert over Wolverhamptons taktikk og filosofi.

– Alle er involvert for Wolves. Det er tydelig. Vi visste det fra den tiden vi tok en nærmere kikk på Diogo Jota.

Raul Jimenez har også kommet til hektene igjen etter den forferdelig hodeskaden han pådro seg i fjorårets sesong.

– Jeg er svært glad på hans vegne, at han er tilbake og har kommer gjennom det. De bildene var forferdelig. Forhåpentligvis scorer han mange mål, bare ikke på lørdag.

– De er ikke kjent for å slippe inn mye, ikke en gang mange skudd på mål. Vi må være kreative, sier Klopp før møtet med ulvene.

Hvordan er skadesituasjonen?

Wolverhampton har en rekke spillere på skadelisten og Lage har slitt med et koronautbrudd i troppen den siste tiden. I følge Premierinjuries.com kan Wolves måtte møte de røde uten syv spillere i dag.

Marcal og Daniel Podence var ute i forrige ligakamp med korona. Sistnevnte har en mulighet til å rekke dagens kamp.

På skadelisten til ulvene finner vi Jonny Otto, Pedro Neto, Yerson Mosquera, Willy Boly og Hugo Bueno. Det ser ikke ut som noen av spillerne vil være tilbake i spill i dag.

Ruben Neves sonet fem gule kort mot Burnley i midtuken, men er tilbake til kampen på Molineux senere i dag.

For Liverpool er Joe Gomez, Naby Keita, Curtis Jones, Harvey Elliott og Roberto Firmino fremdeles ute med skade.

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på Gomez og Keita på pressekonferansen i går.

– De var involvert i store deler av treningen. Vi lot dem ikke gjennomføre en full økt, fordi det medisinske teamet fortalte oss at vi ikke skulle gjøre det, men de så bra ut.

– De vil bruke de neste to eller tre dagene på å gjøre det de må gjøre, samtidig som de er med på lagtreningene. Jeg tror, om ingenting skjer imellom, at de bør være med i vurderingen igjen fra søndag av, sa tyskeren.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger fremdeles på en 3. plass, henholdsvis 1 og 2 poeng bak Chelsea og Manchester City på plassene over. Det er syv poeng ned til West Ham på 4. plass. 

Wolverhampton ligger, som nevnt, på en 8. plass med 21 poeng på 14 kamper. De har ikke sluppet inn et mål på tre kamper i Premier League.

Wolverhampton står med tre seire, en uavgjort og tre tap på hjemmebane denne sesongen. De står for øyeblikket med fire kamper uten tap, da de tapte sine tre første på Molineux.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no foretrekker Ibrahima Konaté fremfor Joel Matip mot Wolverhampton, og har valgt denne lagoppstillingen: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold - Virgil Van Dijk - Ibrahima Konaté - Andy Robertson, Fabinho - Jordan Henderson - Thiago Alcantara, Mohamed Salah - Diogo Jota - Sadio Mané. 

Det er knyttet lite usikkerhet rundt hvilke spillere Klopp starter med i dag, men det kan være han rullerer litt på laget med tanke på det tøffe kampprogrammet framover. Det er likevel sannsynlig at tyskeren velger å gjøre dette mot Milan i midtuken, da denne kampen har lite å si for de røde. Det største spørsmålet er nok hvem som starter ved siden av Virgil Van Dijk i ettermiddag. Blir det Ibrahima Konaté eller Joel Matip?

Det er iallfall ingen tvil om at Mohamed Salah skal starte dagens kamp. Egypteren er i storform og scoret to mål mot Everton i midtuken. 29-åringen står for øyeblikket med flest mål og målgivende i Premier League.

Under sin pressekonferanse tok Klopp opp et problem som har irritert ham i lenger tid. 

– Dette skjer naturlig. At en spiss som kommer i situasjoner hvor vi alle vil avslutte, fra tid til annen overser en kamerat som kanskje er i en bedre posisjon, det er helt normalt. Det er veldig lett å sitte hjemme i sofaen og si ’spill’. Om du har spilt selv så vet du at det er det vanskeligste å gjøre.

Tyskeren er kjempefornøyd med sin juvel. 

– Mo har nå erfaringen, er rolig nok, har ikke mistet lysten på å score, men er rolig nok og har utviklet seg teknisk. Det er utrolig hva han har gjort. Når han ser noen i en bedre posisjon, kan du være sikker på at han spiller ballen dit. Men når han tenker at han kan avslutte det selv, forventer jeg at han prøver, selv om han misser sjansen. Fordi det er naturen. Du avslutter, og da innser du om det var riktig avgjørelse eller ikke. For han var det åpenbart veldig ofte riktig valg.

Hva skal du lese før kampen?

Liverpool har hatt et godt tak på Wolverhampton i Premier League-sammenheng de siste årene. På de siste ni møtene i ligaen har Liverpool vunnet samtlige, og står med en målforskjell på 20-2. Wolverhampton står med to mål på sine ni siste møter mot Liverpool, men i FA Cupen er historien en helt annen. I 16/17- og 18/19-sesongen vant nemlig ulvene 2-1 i begge oppgjørene. Klopp er likevel kjent for å starte svakere lag i de hjemlige cupene, så før dagens kamp er det nok ligamøtene som er mer relevant.

Diogo Jota er Liverpools første kjøp fra Wolverhampton siden Alun Evans ble hentet for 113.000 pund i 1969. Trafikken har vært større motsatt vei de siste årene. Ki-Jana Hoever forsvant ut dørene på Anfield i søken på mer spilletid. I september i fjor meldte han overgang til ulvene. Denne sesongen har nederlenderen spilt seks kamper, men har hatt mye av tiden sin på benken denne sesongen. Der vil han nok også være i dag. Sheyi Ojo og Jack Robinson har også vært innom Wolves på lån de siste årene.

Jürgen Klopp har aldri møtt Bruno Lage før, noe som ikke er så merkelig da han startet sin managerkarriere på seniornivå i 2018. Etter et ligamesterskap og halvannet år i Benfica tok han seg et år pause fra fotballen før Wolves kom bankende på døren i søken etter en erstatter for Nuno Espirito Santo. Du kan lese mer om hans historie her

Hvordan kan du følge kampen?

Wolverhampton - Liverpool har avspark kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).