Det er klart for Liverpools første møte med Bruno Lage

Den portugisiske manageren tok over ulvene før denne sesongen og har allerede rukket å gjøre inntrykk på et høytflyvende Wolves-lag.

Bruno Lage debuterte i Premier League mot Leicester i august, og fikk en trå start på Wolverhampton-karrieren med tre strake 0-1 tap. Etter dette har ulvene sett meget vrien ut under 45-åringens ledelse.

Til helgen får han sin vanskeligste oppgave så langt, for da skal han til dyst med en trener han aldri har møtt før, nemlig Jürgen Klopp. Lage og hans mannskap innehar for øyeblikket 6. plassen i Premier League, og virker å være med i kampen om en europaplass denne sesongen, til stor kontrast fra Wolverhamptons 13. plass i fjor under Nuno Espirito Santo. 

Dette er historien om portugiseren som startet sin senior-managerkarriere for litt over to år siden.

En kort managerkarriere

45-åringen tok over Wolverhampton i juni, etter at Nuno Espirito Santo ga seg på Molineux. Etter mange års erfaring som ungdomstrener og assistenttrener. Fra 2004 til 2012 arbeidet han med ulike ungdomslag i Benfica-systemet, før han ble med managerkollega Carlos Carvalhal over til England for å være assistenttreneren hans i Sheffield Wednesday i to år og Swansea i et år. 

I Sheffield Wednesday gjorde portugiserne det meget bra, og ledet uglene til playoff i to strake sesonger. Det ble dessverre for Lages del to tapte playoffs, og etter en svakere tredje sesong forsvant de ut dørene på Hillsborough. Fire dager senere ble han igjen med Carvalhals flyttelass, og mer spesifikt til Swansea, som da lå i Premier League. Det endte med et skuffende nedrykk i Wales, og duoen forlot Liberty Stadium få måneder etter å ha tatt jobben.

Carvalhal gikk alene videre til Rio Ave, mens Bruno Lage vendte hjem til Benfica, hvor han tok over lagets andrelag. Etter et halvt år i sjefsstolen lå Benfica med brukket rygg og Lage fikk muligheten til å ta over et seniorlag, for første gang i karrieren. Det er snart tre år siden. 45-åringen snudde Benfica-skuten kjapt og ledet den portugisiske storklubben til seriegull, foran erkerivalene Porto og Sporting, med en personlig rekord på 18 seire og en uavgjort. Han tok også laget til en kvartfinale i Europa League, men røk på ut bortemål mot tyske Eintracht Frankfurt.

Etter en skuffende andresesong, med tidlig exit i Europa-spill og en 2. plass bak Porto i ligaen, valgte Lage å trekke seg.

FØRSTE MANAGER-JOBB: Bruno Lage var Benfica-trener i to år og ledet laget til ligagull i sin første sesong for klubben.

FØRSTE MANAGER-JOBB: Bruno Lage var Benfica-trener i to år og ledet laget til ligagull i sin første sesong for klubben.

Til Wolverhampton

Etter et års pause kom Wolverhampton på banen og ville ha 45-åringen til Premier League. Ulvene lå nede for telling, med en 13. plass i Premier League. Nuno Espirito Santo hadde også trukket seg fra jobben på Molineux. Den 9. juni i år ble han klar for klubben og startet sin Premier League-karriere med et 0-1 tap mot Leicester. Lage hadde tydelig implementert en mer offensiv spillestil i Wolves-laget, men slet med uttelling. I de tre første kampene hans endte det i 0 poeng, men det skulle fort snu. 

En sterk 2-0 seier snudde pessimismen på Molineux, og selv om det har vært noen arbeidsuhell på veien har Wolverhampton-laget forbedret seg kraftig fra fjorårets utgave. Ulvene ligger for øyeblikket på en fin-fin 6. plass i ligaen, etter bare et tap på de siste elleve kampene. De sliter fremdeles med å få uttelling, men har muret igjen forsvaret på en god måte og står med like mange baklengs som Liverpool gjør så langt.

Bruno Lage og Jürgen Klopp har aldri møttes før, noe som kanskje ikke er så overraskende siden Lages seniorkarriere ikke har vart så lenge. Til helgen møter portugiseren sitt største hinder så langt, så får vi se om Lages Wolverhampton-lag blir vanskelig å hamle opp med for Klopps offensive arsenal.