Det ser ikke ut som vi får se Jota igjen før i mars. Keita nærmer seg

Jota er ikke så nærme som vi først trodde og håpet.

13. feb 2021 kl 10.14Arild Skjæveland

Diogo Jota skadet seg mot FC Midtjylland i starten av desember, og har mistet 14 kamper i sesongens mest hektiske periode. Liverpool har slitt uten portugiseren – men det ser ikke ut til at han vil være tilbake med det aller første.

Kneskaden hans har gjort at det først er den siste uken han har vært ute på treningsfeltet igjen. Da han først fikk skaden, ble dagens kamp mot Leicester snakket om som en mulig comebackdato. Det kommer ikke til å skje.

På fredagens pressekonferanse sa Klopp at spilleren fortsatt var et stykke unna.

– Diogo nærmer seg, men han er ikke så nærme som Naby for eksempel. Han er på banen og har økter individuelt. Det er ikke den samme intensiteten. Slik er det etter lang tid med rehabilitering. Da må du trene intenst før du er tilbake til å trene med laget, sa Klopp.

– Diogo er kanskje to-tre uker unna, men det kan være at det medisinske støtteapparatet vil slå meg nå. Jeg tror det vil være mulig at han da kan være tilbake i full trening, og så må vi se hvor lang tid det tar.

Dersom han skulle miste tre uker, vil han ikke være tilbake i kampene mot RB Leipzig, Everton, Sheffield United, men kanskje mot Fulham 6. mars, fire dager før returoppgjøret mot RB Leipzig i Champions League.

Keita nærmer seg

En som er nærmere comeback er Naby Keita. Han har ikke spilt siden Liverpool slo Crystal Palace 7-0 like før jul.

Klopp bekreftet at det har vært en ny hamstringskade for midtbanespilleren.

– Det var en hamstringskade. En større en. Han er tilbake på banen, men ikke sammen med laget ennå. Han har harde økter individuelt, og er inne i den siste fasen av rehabiliteringen sin, sier Klopp.

– Han er fortsatt ikke helt der, sier han videre.

Leicester - Liverpool spilles kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]