Forkaster planene om å stenge Anfield Road

Etter påtrykk fra lokalbefolkningen endrer Liverpool FC noen av sine planer for utbyggingen av Anfield Road Stand.

24. feb 2021 kl 13.40Einar Kvande

Liverpool FC har endret på planene for hvordan veinettet blir rundt en utvidet Anfield Road End, melder Liverpool Echo.

Anfield-klubben planlegger å utvide stadions kapasitet med ytterligere 7000 seter i Anfield Road End, slik at stadionkapasiteten totalt blir på 61 000 tilskuere.

Planene medfører betydelige endringer rundt Anfield Road, når det gjelder veinett og publikumsarealer i området.

Liverpool FC sin plan gikk opprinnelig ut på at man permanent skulle stenge en del av Anfield Road, men nå har klubben gått bort fra dette etter protester fra lokalbefolkningen.

– Under den første fasen med høringer med lokalbefokningen delte vi våre planer for offentlige områder rundt en utvidet Anfield Road Stand. I de opprinnelige planene ville mesteparten av Anfield Road være åpen for lokalbefolkningen, men vi ønsket å stenge en kort strekning mellom Skerries Road og 96 Avenue helt for trafikk, med unntak av utrykningskjøretøy. Basert på feedback fra lokalbefokningen har vi nå valgt å rerute Anfield Road rundt hele den utvidede Anfield Road Stand, heter det i en uttalelse fra Liverpool FC.

– Dette betyr at veien blir åpen for kjøretøy, fotgjengere og syklister på alle dager det ikke spilles kamp på Anfield, akkurat som nå. En kort strekning av Anfield Road vil bli stengt på kampdager og dager hvor det foregår andre større arrangementer på Anfield.

– Det er sannsynlig at omleggingen av veien rundt hele Anfield Road Stand vil føre til at både trafikkvolum og hastigheter går ned i Anfield Road, heter det i uttalelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]