Bekreftet:Minamino lånes ut til Southampton i siste halvdel av sesongen

Japaneren har bare fått seks minutter på banen siden jul. Nå lånes han ut til Southampton.

2. feb 2021 kl 01.59Jens Hapnes og Arild Skjæveland

Liverpool og Southampton har blitt enige om en låneavtale for Takumi Minamino sent på Deadline Day, bekrefter de to klubbene. Det er en utlånsavtale for resten av sesongen.

Sørkystlaget betaler £500.000 for japanerens tjeneste ut sesongen. De skal ha ønsket en opsjon på kjøp, men fikk ikke forhandlet det inn i avtalen.

Southampton kom med en henvendelse sent i vinduet, og partene ble enig i siste liten. De sendte inn en melding til Premier League, og fikk forlenget fristen til kl. 02.00 norsk tid – to timer etter at vinduet stengte.

Japaneren så ut til å ha rundet et hjørne da han spilte 90 minutter, scoret og var innflytelsesrik da Liverpool slo Crystal Palace hele 7-0 den 19. desember.

Siden den gang har han imidlertid bare fått en time på banen mot Aston Villas «reservelag» og seks minutter i tapet mot Burnley. 

Passer inn

Southamptons trener Ralph Hassenhuttl har gått Red Bull-skolen, og har fått det klingende kallenavnet «alpenes Klopp». Laget hans spillestil kan minne om Liverpools, med stort fokus på intensivt press. 

Det er bemerkelsesverdig hvor lite muligheter 26-åringen har fått etter at han imponerte mot Crystal Palace, men med Alex Oxlade-Chamberlain skadefri og Diogo Jota på vei tilbake vil ikke mulighetene bli flere. 

Spilleren Liverpool betalte 7,5 millioner pund for i 2019 kan forhåpentligvis finne igjen godfølelsen på sørkysten og returnere til Kirkby med blod på tann. 

Dermed er en av de mest dramatiske og hendelsesrike dagene på overgangsmarkedet over for Liverpools del. De har kjøpt Ben Davies fra Preston North End, hentet midtstopperen Ozan Kabak på lån, hentet den unge målvakten Liam Hughes fra Celtic. Samtidig er Sepp van den Berg lånt ut til Preston, og meldingen har kommet om at Joel Matip er ute resten av sesongen...

Har du innspill til journalisten?