Sadio i celebert selskap etter scoringen mot RB Leipzig

Senegaleseren har nå scoret like mange mål i europacupene som Ian Rush.

17. feb 2021 kl 17.54Einar Kvande

Da Sadio Mané satt inn 2-0 mot RB Leipzig i Budapest var det samtidig hans 20. mål for Liverpool i europacupene. Dermed har senegaleseren gjort like mange mål for Liverpool i Europa som Ian Rush gjorde i sin lange Liverpool-karriere. 20 i tallet. Rush og Mané er på delt fjerdeplass på listen over Liverpool-spillere som har gjort flest mål for klubben i Europa.

Listen toppes av Steven Gerrard med 41 mål. På andreplass finner vi Mohamed Salah, som gjorde sitt 24. mål i Europa for Liverpool da han satte inn Anfield-klubbens første mål mot Leipzig. På tredjeplass finner vi Michael Owen med 22 mål. 

Dersom Mane gjør ytterligere to mål i årets Champions League vil dermed både Salah og Mané være inne blant de tre på topp, og ha bare Gerrard foran seg på den gjeve listen.

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste

– Det var ingen enkel kamp. Vi har vært gjennom en vanskelig periode, men vi har aldri tvilt på oss selv. Vi visste det ikke ville bli noen enkel kamp fra første stund av, så det kom ikke som noen overraskelse på oss. Vi gjorde vårt beste. Vi kjempet slik vi vet vi kan, og viste vår karakterstyrke. Vi spilte god fotball, selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste, men vi fortjente i det minste seieren, sier Mané til Liverpoolfc.com etter tomålsseieren over RB Leipzig.

– Den tøffe perioden vi har vært gjennom virket som en ekstra motivasjon. Det har ikke vært enkelt for oss, men det gjør oss ikke dårlige. Slike perioder er bare normalt av og til.

– Vi vet hva vi skal gjøre nå. Vi må spille hver eneste kamp på denne måten, ellers blir det ikke enkelt for oss. La oss gjøre vårt beste, og forsøke å spille opp mot vårt beste i hver eneste kamp, fortsetter senegaleseren.

Liverpool fant ikke veien til nettmaskene før i andre omgang mot Bundesliga-klubben, men Mané var ikke bekymret i pausen.

– Vi skapte mange sjanser i første omgang. Vi kontrollerte og dominerte kampen, uten at vi klarte å score. 

– Da vi kom ut i andre omgang beholdt vi den samme rytmen, og ga alt. Vi forsøkte å få ballen til å gå raskt, og til slutt fikk vi noen sjanser og gjorde to mål. Det var veldig viktig at vi vant denne kampen, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]