Får ikke benytte bygningene slik det var tenkt

Akademidirektør Alex Inglethorpe skulle gjerne sett en mer naturlig flyt av spillere og stab ved AXA Training Centre.

29. apr 2021 kl 14.26Einar Kvande

Koronapandemien påvirker fotballen på mange områder, både økonomisk og på annet vis. Heller ikke ved AXA Training Centre er hverdagen slik den ellers ville ha vært, og akademisjef Alex Inglethorpe innrømmer at han er frustrert over at Liverpool FC ikke har fått bruke det splitter nye anlegget på den måten de opprinnelig hadde tenkt etter at førstelaget flyttet inn på området.

– Det er veldig synd at vi ikke kan bruke bygningene på den måten vi tenkte ennå. Under normale omstendigheter ville det ha vært en mer naturlig flyt av stab og spillere her nå, hvor man ville ha hatt adgang til alle deler av treningsanlegget. Det har vi selvsagt ikke fått til av opplagte årsaker, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

Bare en dør unna førstelaget

Akademiet har lagt beslag på U23-delen av bygningen en stund nå. 

– Det er en fantastisk bygning, som jeg elsker. Jeg elsker mulighetene som spillere og stab har der. Det er fantastisk. Jeg elsker også at akademispillerne bare er en dør unna førstelaget. Det er flott. Forhåpentligvis kan bygningen snart benyttes på den måten den er designet for, sier akademisjefen.

Inglethorpe tror imidlertid at akademispillerne blir motiverte av tanken på at Jürgen Klopp eller andre fra førstelagsstaben kan følge treningene deres fra balkongen på bygget. 

– Du vet aldri hvem som titter på treningene deres derfra. Det øker forventningene og spenningen du føler. Jeg liker å tro at spillerne trener med samme entusiasme uansett. Vi forsøker å skape gode vaner ved akademiet. En av de vanene er å trene riktig uansett hvem som ser på. Men det er ingen tvil om at spillerne legger merke til det når noen dukker opp på balkongen, selv om det er vinduspusseren! Jeg tror vi definitivt kan dra nytte av det.

LEVER DRØMMEN: Rhys Williams trener fast med førstelaget.

LEVER DRØMMEN: Rhys Williams trener fast med førstelaget.

Flere veier til målet

Flere akademispillere har fått sjansen på førstelaget denne sesongen, som Billy Koumetio, Leighton Clarkson og Rhys Williams.

– Det er det fine med fotballen. Du kan ikke planlegge alt, for du vet ikke helt hva som kommer til å skje. Noen av akademispillerne har fått sjanser, og uansett hvordan de har prestert, så tror jeg de har lært av erfaringen, og jeg tror de vil vokse på grunn av de opplevelsene de har hatt.

– De har alle sine egne veier til målet. Ta en som Nat Phillips, som ble frigitt av Bolton, og vi tok ham inn på prøvespill. Vi tok ham med oss til Tyskland, og det var helt klart delte meninger om ham. Du ser motgangen slike spillere får på veien, som han måtte overvinne, for å komme dit han er kommet. Rhys Williams var aldri i tankene til noen som førstelagsspiller denne sesongen, og han var på lån hos Kidderminster på denne tiden i fjor. Curtis Jones har fått spille en del kamper, og Trent Alexander-Arnold spiller fast. Jeg tror de alle har sine egne opplevelser og følelser rundt dette, avhengig av den reisen de har hatt.