– Om jeg ikke spiller her neste år, kommer jeg tilbake som en fan

Utlånsspiller har fått usedvanlig sterke følelser for klubben han har vært utlånt til denne våren.

29. apr 2021 kl 08.44Einar Kvande

Da Liverpool  hentet Ben Davies fra Preston North End i februar ble Sepp van den Berg sendt på lån til Championship-klubben som en del av avtalen.

19-åringen som kom til Anfield-klubben fra PEC Zwolle for 1,3 millioner pund i juni 2019 har spilt fire førstelagskamper for Liverpool. Disse kom i ligacupen og FA-cupen forrige sesong.

Nå stortrives nederlenderen i Championship-klubben, selv om midtstopperen er blitt benyttet som høyreback av Preston. Han har vært involvert i 14 av Prestons 17 kamper siden han sluttet seg til Lancashire-klubben.

Foran The Lilywhites siste hjemmekamp for sesongen, mot Barnsley i helgen, sier Van den Berg at han hadde likt å spille for Preston også neste sesong, dersom Liverpool er villige til å låne ham ut en sesong til.

– Jeg kommer aldri til å glemme tiden min her, og forhåpentligvis blir jeg her neste sesong også. Du vet aldri, sier nederlenderen til Prestons kampprogram.

– Uansett hva som skjer vil jeg følge med på Prestons resultater. Jeg kommer fortsatt til å bo i nærheten, om jeg blir værende i Liverpool, og dersom supporterne får komme tilbake på tribunene vil jeg komme tilbake som fan neste sesong, om jeg ikke er her som spiller.

Har følt seg velkommen

Van den Berg mener han er blitt en bedre spiller av å få spille fast i Championship.

– Da jeg kom hit hadde jeg ikke så mye erfaring. Jeg hadde spilt noen få kamper i Holland, og noen få kamper for Liverpool, men jeg er ikke en rutinert forsvarssspiller. Det er vanskelig for forsvarsspillere på min alder å få nok spilletid, spesielt på det nivået jeg spiller på, og Championship er en veldig tøff liga.

– Det var et viktig steg i min karriere å få spille her. Jeg trives i klubben, folkene her hjalp meg å finne meg til rette, og det er grunnen til at jeg har spilt så bra, tror jeg. Jeg har følt meg velkommen i garderoben, og det vises ute på banen.

Liverpool håper å ha Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip tilbake fra langtidsskader innen neste sesong starter, og dersom Anfield-klubben også kjøper Ibrahima Konate og/eller Ozan Kabak, vil de ha flust med midtstoppere, da også Nathaniel Phillips og Rhys Williams er foran Sepp van den Berg i den køen. Da kan den unge nederlenderen fort få ønsket sitt om et nytt opphold i Preston innvilget.