Kan innkassere flere titalls millioner pund på salg av utlånte spillere

Dette tror vi vil skje med Liverpools utlånte spillere når sesongen er over.

I skrivende stund har Liverpool 14 spillere på utlån hos andre klubber. Den eneste av disse som vi vet fotballskjebnen til når en ny sesong sparkes igang i august er den tsjekkiske keeperen Vitezslav Jaros. Sistekansnen er nemlig lånt ut til St Patrick's Athletic helt frem til november 2021. Sesongen i Irland strekker seg nemlig fra mars til november. 19-åringen signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool sist sommer.

Liverpool har også to andre keepere i utlendighet. Loris Karius har vært utlånt til Bundesliga-klubben Union Berlin denne sesongen, og det er ikke tvil om at Anfield-klubben ønsker å bli kvitt tyskeren permanent til sommeren. Men noen stor sum vil nok ikke de røde få for mannen som fortsatt er preget av tabbene han gjorde i Champions League-finalen i 2018.

Da er det mer usikkert hva som vil skje med Kamil Grabara når han returnerer fra Danmark og AGF Aarhus. Den lovende polakken kan være en spiller som Liverpool velger å beholde i sin egen keepertropp, men et salg eller et nytt utlån skal heller ikke utelukkes.

Harvey Elliott er den Liverpool-spilleren som har hatt størst suksess på utlån denne sesongen. Liverpool-angriperen er en av tre nominerte til kåringen av årets unge spiller i Championship. Elliott har figurert i 40 av Blackburns 47 kamper denne sesongen. Han har vært i startoppstillingen i 31 av kampene, og har bidratt med seks mål og elleve målgivede pasninger. Det skal nok mye til for at Jürgen Klopp ikke velger å beholde tenåringen i sin egen tropp neste sesong, og blir det et salg av Xherdan Shaqiri må det vel nesten regnes som bankers at vi ser Elliott i Liverpool-trøya neste sesong.

Etter en flott start har oppholdet i Southampton blitt en skuffelse for Taki

Takumi Minamino er nok også tiltenkt en rolle i Liverpools tropp neste sesong, selv om han ikke har klart å spille seg til noen fast plass på Southamptons lag denne våren. Japaneren fikk en pangstart med scoring i Southampton-debuten, men siden har det blitt mye benkesliting.

To spillere som Liverpool nok satser på å få solgt har spilt for Cardiff denne sesongen. Begge spillerne har hatt en god sesong på lån hos den walisiske klubben, men nå som Harry Wilson og Sheyi Ojo er blitt henholdsvis 24 og 23 år vil de være ute etter å finne seg en permanent arbeidsgiver, etter flere låneopphold de siste årene. Den walisiske klubben blir neppe kjøperen, etter uttalelsene til manager Mick McCarthy før helgen.

– Jeg tror ikke det vil skje, sa McCarthy da han ble spurt om det kan være aktuelt at de to spillerne returnerer til Cardiff neste sesong. 

– Både Harry og Sheyi skal ha ett år igjen av sine kontrakter. Harry har vært utlånt til fire klubber, og han ønsker et hjem et sted. Han ønsker å finne seg en permanent klubb som han får spille for. Det samme gjør Sheyi, la Cardiff-manageren til.

– Jeg tror ikke Liverpool vil låne dem ut neste sesong, når de er inne i sitt siste kontraktsår. Men dette må Liverpool selv finne ut av. Det har ingenting med oss å gjøre. Om jeg vil ha dem tilbake? Selvsagt, de er veldig gode spillere. Men jeg tror ikke det vil skje.

VED ET VEISKILLE: Harry Wilson er en spiller som Liverpool kan få relativt godt betalt for.

VED ET VEISKILLE: Harry Wilson er en spiller som Liverpool kan få relativt godt betalt for.

Wilson ble verdsatt til 20 millioner pund av Liverpool sist sommer, og Anfield-klubben takket nei til et bud på 16 millioner pund fra Burnley. Leeds viste også interesse for Wilson, men valgte isteden å gå for Raphinha fra Rennes.

Etter et vellykket låneopphold i Bournemouth i fjor er det ikke tvil om at Wilson holder Premier League-nivå, mens lagkamerat Ojo nok vil være et interessant navn for en rekke Championship-klubber.

Får Grujic flere sjanser?

Vi nevnte at Liverpool priset Wilson til 20 millioner pund sist sommer. En annen som Liverpool vil håpe å innkassere en tilsvarende sum for er Marko Grujic, selv om låneoppholdet i Porto ikke har gått helt etter planen for 25-åringen. Serberen har spilt bare 19 ligakamper for den portugisiske kklubben, og flesteparten av disse har vært innhopp fra benken.

Taiwo Awoniyi og Anderson Arroyo er to karer som Liverpool har slitt med å få arbeidstillatelse for, og hva som vil skje med disse to kommende sommer er svært uvisst. 

Trioen Liam Millar, Adam Lewis og Sepp van den Berg har fått prøve seg i lavere divisjoner i England, og for sistnevnte kan nok et nytt utlån til en Championship-klubb være høyaktuelt. Da er fremtiden til de to andre mer uviss, og de er nå kommet i en alder der Liverpool kan finne på å kvitte seg med de.

Morgan Boyes, Tony Gallacher og Ben Woodburn var alle på utlån tidligere i sesongen, men avslutter 2020/21 i Liverpool. Også dette er spillere som Liverpool nok er villige til å lytte til bud på.