Har det noe for seg at Liverpool fortsetter å slå cornere inn i boksen?

Bør Liverpool begynne med korte cornere?

Kun Manchester City (220) har fått flere hjørnespark enn Liverpool (211) i Premier League denne sesongen.

De røde får 6.39 cornere hver eneste kamp, men sliter med å utnytte dem til tross for gode innleggsføtter både fra Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold.

Mye av grunnen er trolig, som vanlig når vi ser på noe som ikke lenger stemmer for de røde, at Virgil van Dijk ikke er på banen. Nederlenderen scoret fem mål fra dødball i ligaen forrige sesong, og var i tillegg en mann som motstanderen var så obs på at det alltid skjedde noe rundt ham hver gang en corner ble slått. Også Joel Matip er kjent som en god hodespiller på offensiv dødball.

SAVNET: Liverpool har savnet Virgil van Dijk, også på offensiv dødball.

SAVNET: Liverpool har savnet Virgil van Dijk, også på offensiv dødball.


Nathaniel Phillips sin fremste kvalitet er kanskje hodestyrken, men da har det vært på egen banehalvdel for å redde laget sitt fra trøbbel. Da Ozan Kabak gjorde sitt første intervju etter at han signerte for Liverpool, fortalte han at offensiv dødball var en av hans styrker. Det er så langt noe han ikke har fått vist i den røde drakten.

– Jeg er god i lufta. Noen ganger kan jeg score, og det prøver jeg på av og til, sa han til Liverpoolfc.com

Kabak scoret seks mål i Bundesliga. Tre for Stuttgart og tre for Schalke 04.

150 på rad uten scoring

West Ham er ligaens farligste dødball-lag. David Moyes sitt lag har hodesterke Tomas Soucek på laget, og har scoret 15 ganger etter faste situasjoner.

Liverpool har denne sesongen scoret seks mål etter dødball. Da er ikke straffespark tatt med – der de også har scoret seks ganger og Mohamed Salah igjen har vist seg som sikkerheten selv.

FORRIGE SCORING: Dette var sist Liverpool scoret på corner. Det var 19. desember...

FORRIGE SCORING: Dette var sist Liverpool scoret på corner. Det var 19. desember...

Problemet er at det begynner å bli lenge siden sist. De røde har ikke scoret på dødball eller corner siden Salah fikk ballen i mål etter at Matip gikk høyest i boksen mot Crystal Palace. Det var 19. desember.

Siden det har Liverpool spilt 25 kamper uten å lykkes på dødball. Andrew Beasley i Liverpool Echo meldte før Newcastle-kampen at de røde hadde tatt 144 cornere på rad uten scoring i alle turneringer.

Mot Newcastle ble det seks nye hjørnespark, så nå er tallet 150…

Kommer til avslutninger

Det er Robertson og Alexander-Arnold som har tatt flesteparten av hjørnesparkene denne sesongen. Xherdan Shaqiri har tatt 21 hjørnespark i den tiden han har vært på banen de siste 25 kampene, viser tall fra analyseverktøyet InStat.

Der kan vi også se at 48 av hjørnesparkene faktisk har endt med at Liverpool har fått til en form for avslutning.

HER SLÅS CORNERNE: Liverpools siste 150 cornere etter forrige scoring. Grafikk fra InStat.

HER SLÅS CORNERNE: Liverpools siste 150 cornere etter forrige scoring. Grafikk fra InStat.

HER LANDER HJØRNESPARKENE: X er for cornere som ikke fører til noe. De svarte rundingene er når det har ført til avslutning.

HER LANDER HJØRNESPARKENE: X er for cornere som ikke fører til noe. De svarte rundingene er når det har ført til avslutning.

Mot Newcastle fikk de røde to gode avslutninger, ved Alexander-Arnold på hel volley og en markkryper fra James Miner. Begge kom fra utenfor boksen etter at ballen hadde blitt klarert. Diogo Jota er en annen som har vært uheldig ved et par anledninger, med gode forsøk som har blitt reddet eller gått like over mål.

Kvaliteten på hjørnesparkene ser faktisk ut til å være ganske bra, men det har manglet litt både på presisjon og marginer for å få ballen i mål. Likevel kan en undre seg om en ikke heller bør gå for en kort variant og beholde ballen og holde angrepene i gang, heller enn å slå ballen inn foran mål med det mannskapet de røde nå har tilgjengelig.

Kun 10 prosent, 15 cornere, har blitt slått kort på de siste 25 kampene.

Lite høyde

Matip (195cm) er Liverpools høyeste utespiller, og er ute for sesongen. Det samme er van Dijk (193cm), mens Marko Grujic (191cm) er utlånt. 

Nat Phillips (190cm) var ute mot Newcastle, og det gjorde at Fabinho (188cm) er den høyeste utespilleren de røde hadde på banen den dagen. Det er rett og slett ikke så mye høyde i dette Liverpool-laget.

Slik var lagoppstillingen:

Alisson Becker (191cm)

Trent Alexaner-Arnold (180cm)
Ozan Kabak (186cm)
Fabinho (188cm)
Andy Robertson (178cm)

Gini Wijnaldum (175cm)
Thiago Alcantara (174cm)

Diogo Jota (178cm)
Sadio Mané (174cm)
Mohamed Salah (175cm)

Roberto Firmino (181cm)

Innbyttere var James Milner (175cm) og Curtis Jones (185cm). De 12 utespillerne som var i aksjon på lørdag hadde en gjennomsnittshøyde på 1,79 meter.