Krever endringer, og at fansen blir hørt

Supportergruppe har sendt krasst brev til Liverpools eiere.

22. apr 2021 kl 23.00Einar Kvande

Supportergruppen Spion Kop 1906 har i kveld sendt et krasst brev til John Henry, Tom Werner, Billy Hogan og andre representanter for FSG.

Der skriver de at de er sjokkert over det som har skjedd de siste dagene. De påpeker at klubbens eiere har vist manglende forståelse for supporterne, ved å ikke forhøre seg med dem først angående superligaplanene. 

– Dere har brakt skam over fotballklubben vår, heter det i brevet.

Supportergruppen trekker frem alle tabbene som FSG har gjort de siste ti årene. Dårlige avgjørelser som har blitt tatt enten uten å kommunisere med fansen, eller ved å ikke lytte til fansens bekymringer. De nevner da supporterne forlot tribunene i protest mot at billettprisen skulle økes til 77 pund, at FSG forsøkte å sikre seg rettighetene til byens navn, permitteringsbråket i forbindelse med koronapandemien, og til slutt forsøket på å bli med i superligaen.

– Den siste uken har vist oss at historien gjentar seg. De siste dagene har dere vist total forakt for manageren, spillerne, staben og supporterne. Det er skammelig. Nok er nok. Det har vært gjort alt for mange feil, det er blitt alt for mange unnskyldninger og alt for mange helomvendinger. Dere har skadet ryktet til vår klubb og vår by. Vi ønsker ikke flere dårlige unnskyldninger. Vi krever endring. Vi krever handling. Ikke ord, skriver supportergruppen.

– Vi oppfordrer dere til å sette dere rundt bordet med fangruppene, og vi oppfordrer dere til å lytte. Vi krever at fansen får en representant i klubbens styre for å forhindre at det gjøres flere feil som bringer skam over Liverpool FC sitt gode navn og rykte. Vi forventer en respons på dette, at fansen blir tatt med på råd angående hva som skjer fremover, og at dette gjøres før 2021/2022-sesongen starter, heter det videre.